Peyton Manning je za svojim rekordom zaostal le za 10 jardov. Postal je prvi podajalec, ki je na treh tekmah vrgel vsaj šest podaj za zadetek. Foto: Reuters
Peyton Manning je za svojim rekordom zaostal le za 10 jardov. Postal je prvi podajalec, ki je na treh tekmah vrgel vsaj šest podaj za zadetek. Foto: Reuters
Wes Welker
Wes Welker je zadnja leta blestel pri New Englandu, zdaj pa je postal pomembna okrepitev Denverja. Foto: Reuters

Denver je na svojem stadionu v veličastni predstavi premagal branilca naslova Baltimore z 49:27. Pri prav vseh domačih zadetkih je žogo podal 37-letni Manning, ki je na koncu zbral kar 462 jardov.

Po dvakrat so se v končno cono sprehodili Julius Thomas (obakrat v drugi četrtini), Wes Walker (obakrat v tretji četrtini) in Demaryius Thomas (obakrat v zadnji četrtini).

Baltimore je korak držal v prvem polčasu, ki ga je dobil s 17:14, a nato so gostitelji dosegli štiri zaporedne zadetke. Joe Flacco je bil soliden (2 TD, 2 INT, 362 jardov), a v drugem polčasu je bil nemočen.

V elitni družbi igralcev s 7 podajami za zadetek so zdaj: Sid Luckman, Arian Burk, George Blanda, Y. A. Tittle, Joe Kapp in Peyton Manning. Tovrstni dosežki so sila redki, saj je bil zadnji, ki mu je to uspelo, Kapp leta 1969.

Liga NFL, 1. teden
DENVER - BALTIMORE 49:27

Nedelja:
BUFFALO - NEW ENGLAND
CHICAGO - CINCINNATI
CLEVELAND - MIAMI
DETROIT - MINNESOTA
INDIANAPOLIS - OAKLAND
NEW ORLEANS - ATLANTA
NY JETS - TAMPA BAY
PITTSBURGH - TENNESSEE
CAROLINA - SEATTLE
JACKSONVILLE - KANSAS CITY
ST. LOUIS - ARIZONA
SAN FRANCISCO - GREEN BAY
DALLAS - NY GIANTS

Ponedeljek:
WASHINGTON - PHILADEPHIA
SAN DIEGO - HOUSTON