Mariborčani so popustili v drugem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani so popustili v drugem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Futsal: Mariborčani popustili v drugem polčasu

a Proena so na drugi tekmi elitnega dela Lige prvakov v futsalu v skupini C v dvorani Tabor izgubili proti češkemu Chrudimu z 1:4.

Mariborčane v soboto ob 21.00 čaka še neporaženi Inter iz Madrida, ki je na današnji prvi tekmi z 8:1 premagal Ekonomac iz Kragujevca.

Čehi odlično začeli
Po zmagi v sredo s 6:2 proti Ekonomcu iz Kragujevca so domači nogometaši drugo tekmo turnirja začeli bolj zadržano. Medla igra jih je hitro postavila na realna tla, saj so Čehi prek Radima Zarube v 5. minuti povedli. V 10. minuti je še višje vodstvo Čehov z lepo obrambo, ko sta bila sama pred njim dva gostujoča igralca, preprečil razpoloženi vratar Damir Puškar.

Škorić izenačil tik pred odmorom
Čehi so vseskozi pretili s hitrimi protinapadi po napakah Mariborčanov, osamljen poskus je imel v 14. minuti Žiga Čeh, a je bil gostujoči vratar Carlos Eduardo na pravem mestu. Po novi napaki v mariborskem napadu je hiter češki protinapad v 17. minuti znova ubranil Puškar. Nekoliko podjetnejša igra ob koncu prvega polčasa se je Mariborčanom obrestovala, kapetan Matej Fideršek je podal v kazenski prostor, Irnes Škorić pa je matiral gostujočega čuvaja mreže za 1:1.

Odločitev padla takoj na začetku drugega polčasa
V drugem polčasu je znova takoj na začetku sledila hladna prha za gostitelje. Čehi so napadli, Puškar je žogo ujel pred svojim golom, jo z eno roko pritisnil ob tla, mimo je pritekel Max, mu jo izbil iz rok in povišal na 2:1. Nalet gostov ni pojenjal, le minuto pozneje je napako domačih z novim hitrim protinapadom kaznoval Lukaš Rešetar in zadel za 1:3.

Mariborčani so v zadnjih desetih minutah poskusili brez vratarja, ki pa ob čvrsti češki obrambi ni obrodila sadov. V 35. minuti je v enem osamljenih mariborskih poskusov z razdalje streljal Fideršek, a meril premalo natančno. Isti igralec je bil nenatančen tudi minuto pozneje. Dve minuti pred koncem so domači pritisnili proti češkim vratom, a brez uspeha, za nameček je v 39. minuti še drugič na tekmi zadel Zaruba in postavil končni izid.

V soboto poslastica proti Ricardinhu in soigralcem
V petek imajo nogometaši prost dan, v soboto pa Mariborčane čaka večkratni evropski in španski prvak, ko bo ob 21.00 na vrsti poslastica turnirja, saj se bodo Mariborčani pomerili z Movistar Interjem iz Madrida, dvoransko različico Reala, ki ima v svojih vrstah tudi slovitega Ricardinha.

Na zaključni turnir najboljše četverice se bo uvrstil zgolj zmagovalec mariborskega turnirja.

2. krog:
PROEN MARIBOR - CHRUDIM 1:4 (1:1)
1.000; Škorić 20.; Zaruba 5., 39., Max 21., Rešetar 22.

EKONOMAC - INTER 1:8 (1:3)


1. krog:
INTER (ŠPA) - CHRUDIM (ČEŠ) 2:0 (1:0)

PROEN MARIBOR - EKONOMAC (SRB) 6:2 (1:1)
Totošković 13., Kraljič 29., 29, Fetić 32./10-m, 40., Čeh 40.; Ramić 19., Borisov 29.


3. krog, sobota ob 18.30:
CHRUDIM - EKONOMAC

Ob 21.00:
PROEN MARIBOR - INTER

Vrstni red: Inter 6, Chrudim in Proen Maribor po 3, Ekonomac 0 točk.

V polfinale napreduje le zmagovalec turnirja.

Futsal: Mariborčani popustili v drugem polčasu