Jim Harbaugh se je sporazumno razšel s 49ersi. Foto: Reuters
Jim Harbaugh se je sporazumno razšel s 49ersi. Foto: Reuters
Rex Ryan
Karizmatični Rex Ryan je po katastrofalni sezoni izgubil službo pri New York Jetsih. Kritiki mu očitajo predvsem to, da se je preveč osredotočal na igro v obrambi, pozabil pa na napad. Foto: EPA

Ob Jimu Harbaughu, ki se je sporazumno razšel s San Francisco 49ersi, so brez službe ostali še Rex Ryan (NY Jets), Marc Trestman (Chicago Bears) in Mike Smith (Atlanta Falcons).

Smith je vodil Atlanta Falconse vse od leta 2008, v zadnjih dveh letih pa mu kljub napadalno močni ekipi ni uspelo priti v končnico. Ryan je vodil New York Jetse šest sezon, Trestman pa je pri Chicago Bearsih zdržal dve sezoni. Tudi tema ni uspelo popeljati ekip v končnico lige NFL.

Končnica že v soboto
Že predtem sta se sporazumno razšla San Francisco in Harbaugh, ki bo kmalu postal novi trener študentske ekipe Michigan Wolverines. Harbaugh, ki bo po poročanju ameriških medijev za šest sezon prejel 39 milijonov evrov, bo skušal univerzo, ki je nekdaj slovela po uspehih v ameriškem nogometu, dvigniti iz povprečja, v katerem je v zadnjih letih. Za Harbaugha so se sicer zanimali tudi pri Jetsih, Bearsih in Raidersih. Končnica v Ligi NFL se bo začela že v soboto in nedeljo, ko bodo na sporedu tako imenovane tekme "wild card". V konferenci AFC se bosta v soboto pomerili ekipi Pittsburgh Steelers in Baltimore Ravens, v nedeljo pa Indianapolis Colts in Cincinnati Bengals. V konferenci NFC bodo v soboto Carolina Panthersi gostili Arizona Cardinalse, v nedeljo pa bodo Dallas Cowboysi pričakali Detroit Lionse.

Seattle Seahawks kot prvi nosilci in Green Bay Packers kot drugi nosilci so že v polfinalu konference NFC, polfinale AFC pa so si kot prvi in drugi nosilci zagotovili New England Patriotsi in Denver Broncosi. Finale konferenc bo 18. januarja, Super Bowl pa bo 1. februarja v Glendalu.