Vrednost Dallas Cowboysov je porasla na 3,5 milijarde evrov. Foto: EPA
Vrednost Dallas Cowboysov je porasla na 3,5 milijarde evrov. Foto: EPA

Čeprav Kavboji niso osvojili lovorike od leta 1995, se jim pri marketingu to ne pozna. Poleg televizijskih pravic, lani si je 32 moštev v Ligi NFL razdelilo kolač, vreden 4 milijarde evrov, je v Dallasu kura, ki nese zlata jajca, stadion AT&T. Ta je najbolj zaseden na svetu, saj ima povprečen obisk 90.000 gledalcev.

Real Madrid je z 2,9 milijarde evrov na drugem mestu, tretje mesto pa si delijo New England Patriotsi (NFL) in bejzbolsko moštvo New Yok Yankees, katerih vrednost je 2,82 milijarde evrov.

Na petem mestu je Barcelona (2,79), ki ji kljub lanskemu nesodelovanju v Ligi prvakov tesno sledi Manchester United (2,74). Rdeči vragi so podpisali bogato pogodbo z Adidasom, ki jim bo v prihodnjih 10 letih navrgla milijardo evrov. Poleg tega imajo praktično ves čas razprodan stadion za 75.000 gledalcev.

Deseterico dopolnjuje kar pet ekip iz Lige NFL - Washington, New York Giants, San Francisco in New York Jets. Deseto mesto si z Jetsi deli najbogatejša ekipa Lige NBA, Los Angeles Lakers. Njihova vrednost je 2,3 milijarde evrov.

Za primerjavo, prihodki slovenskega državnega proračuna za letos znašajo 8,56 milijarde evrov.