Rajmond Debevec najbolj pogreša vse unikatne nastavke, od posebnih kljukic do merkov. Foto: Reuters
Rajmond Debevec najbolj pogreša vse unikatne nastavke, od posebnih kljukic do merkov. Foto: Reuters
Debevcu oropali trgovino

Debevec, ki je leta 1990 ustanovil specializirano trgovino z opremo za športno streljanje, je le nekaj ur pred ropom prišel iz Londona, kjer je nastopal na tekmi svetovnega pokala in zasedel 27. mesto.

Že čez 14 dni ga čaka pomembno tekmovanje
"Kovček z opremo in orožjem sem pustil v svoji trgovini. Ker je bila nedelja, je bilo skladišče strelišča, kjer običajno puščam svojo opremo, zaprto. Zjutraj ob pol devetih pa so me klicali iz sosednje trgovine, da so me okradli. V trgovini so našli nekaj sledov, tako da upam, da bo policija lahko našla storilce. Sicer pa bom moral nekako skrpati vse skupaj za tekmovanja. Imam rezervno orožje, ki pa ni primerljivo z ukradenim. Gotovo ne bo mogoče nadomestiti vsega, tudi cevi puške ne bom mogel dobiti tako dobro umerjene, kot je bila dosedanja. S to puško sem osvojil bron v Pekingu, že čez 14 dni pa me čaka pomembna tekma svetovnega pokala v Milanu," je dejal Debevec.

Ukradli tudi malokalibrsko puško
Iz trgovine so odnesli 20 kosov orožja, med njimi tudi njegovo malokalibrsko puško, s katero se je povzpel na olimpijske zmagovalne stopničke v Pekingu. Ukradli so tudi veliko nabojev, strelske rokavice in drugo opremo. Poleg tega so ukradli tudi njegovo osebno vozilo BMW, ki je bilo parkirano na parkirišču ob strelišču. Najbolj pa Debevca teži, da so lopovi skupaj z njegovim strelskim kovčkom odnesli tudi vse unikatne nastavke, od posebnih kljukic do merkov; enega izmed merkov so mu po meri izdelali pred desetletjem.

Olimpijski prvak v Sydneyju
Devetinštiridesetletni Debevec je na OI leta 2000 v Sydneyju osvojil zlato, osem let pozneje pa v Pekingu bron. Obakrat mu je to uspelo v kraljevskem trojnem položaju, v tej disciplini pa ima v lasti tudi svetovni rekord. Dvakrat je bil razglašen za najboljšega strelca na svetu (1991 in 1993) in za najboljšega slovenskega športnika (1992 in 2000).

Debevcu oropali trgovino