Rajmon Debevec je bil razred zase. Foto: www.alesfevzer.com
Rajmon Debevec je bil razred zase. Foto: www.alesfevzer.com

V ekipni konkurenci so slavile tekmovalke ormoškega Kovinarja ter tekmovalci SD Štefan Kovač iz Turnišča, odprto državno prvenstvo pa je v strelskem centru Gaj pri Pragerskem priredilo SD Svečina.

Vernikova prehitela favorizirano Dvoršakovo
Strelišče v Gaju pri Pragerskem bo med 18. julijem in 1. avgustom gostilo najboljše evropske strelce in strelke z orožjem malega in velikega kalibra na 25 in 50 metrov ter puško šibrenico, v generalki za največji strelski dogodek na slovenskih tleh pa je bilo konec tega tedna na sporedu še državno prvenstvo z malokalibrskim orožjem. V ženski konkurenci je Vernikova v disciplini malokalibrska puška leže zadela 617,9 kroga in za 4,9 kroga prehitela favorizirano Živo Dvoršak (Olimpija), tretjeuvrščena Urška Kuharič (Kovinar Ormož) pa je zaostala za pet krogov.

Debevec razred zase
Na moški preizkušnji je prevladoval Debevec, v kvalifikacijah je za 6,6 kroga ugnal Roberta Markoja, v velikem finalu osmih najboljših strelcev pa je bil za 1,7 kroga boljši od drugouvrščenega Tadeja Žalika (oba SD Štefan Kovač), medtem ko je končno tretje mesto zasedel Gregor Gotovina (Olimpija).

V ekipni konkurenci so slavile tekmovalke ormoškega Kovinarja (1801,6) ter tekmovalci SD Štefan Kovač (1842,2).