Tadeja Sodec je bila zelo zadovoljna, saj so sredozemske igre za svetovnim prvenstvom drugo najpomembnejše tekmovanje za balinarje. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Tadeja Sodec je bila zelo zadovoljna, saj so sredozemske igre za svetovnim prvenstvom drugo najpomembnejše tekmovanje za balinarje. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Rajmond Debevec
Rajmond Debevec je osvojil sedmo mesto. Foto: STA
Slovenske rokometašice v Mersinu še brez poraza
Tadeja Sodec zlata v natančnem zbijanju
Debevec brez odličja v Mersinu

Sodčevi se je pred štirimi leti v Pescari za točko izmuznila uvrstitev v veliki finale štirih najboljših balinark v Sredozemlju, na letošnjih igrah pa je dobesedno pometla s tekmicami in v finalu dosegla 26 točk ter od majhnega števila slovenskih privržencev - med njima sta bila tudi plavalca Damir Dugonjić in Matjaž Markič - prejela glasen aplavz.
Drugouvrščena Francozinja Cecile Lille je zadela 12, tretjeuvrščena Srbkinja Nataša Antonjak osem, četrtouvrščena Hrvatica Iva Hvalek pa štiri točke.
"Na tukajšnjem balinišču sem se dobro znašla že v kvalifikacijah in takoj ujela pravi met. Visoko raven sem zadržala vse do finala, kjer sem si takoj priborila nekaj prednosti, ki je nato več nisem izpustila do konca tekme," je po zmagoslavju dejala Sodčeva.

Janžič slabo začel finale
Njen kolega Janžič je do velikega finala deloval zelo zanesljivo, v odločilnem četveroboju za kolajne pa se mu je zalomilo in s štirimi točkami zasedel četrto mesto. Zmagal je Francoz Cedric Roche z 20, drugi je bil Črnogorec Miroslav Petković z 19, tretji pa Alžirec Sid Ameh Bofatah s 14 točkami.

"Uvrstitev med štiri me je zadovoljila, končni rezultat pa ne. Štiri točke je vendarle premalo. Slabo sem začel finalni nastop, tekmeci so mi hitro ušli, na koncu pa jih niti nisem mogel ujeti," je po koncu tekme dejal Janžič.

Težave pri uravnavanju srčnega utripa
Rajmond Debevec
je osvojil sedmo mesto v disciplini malokalibrska puška leže. 50-letni strelec je v kvalifikacijah zbral največ krogov (620,9), v bojih na izpadanje pa je izpadel po 10 izstreljenih nabojih. Naslova se je veselil Francoz Valerian Sauveplane, medalji pa sta osvojila še Italijan Marco De Nicolo in Hrvat Bojan Đurković. Drugi Slovenec Željko Moičević je zasedel 10. mesto (609,5).
"Razmere na strelišču so bile zame precej težavne, pri visokih temperaturah z veliko vlage imam vedno težave pri uravnavanju srčnega utripa. To težavo sem imel že v prvem delu tekmovanja, ko so bili izidi precej nižji od pričakovanj, z dobrim taktičnim in tehničnim nastopom pa sem kvalifikacije vendarle končal na prvem mestu. V finalu vsi začnemo z ničle, po novih pravilih pa je vsaka napaka lahko usodna in nimaš časa za popravek in izboljšanje uvrstitve. Podrobna analiza bo pokazala, kje sem storil napako. V finalu sem imel boljši občutek kot v kvalifikacijah, vendar je bila moja percepcija slaba in nisem zaznal tehničnih napak, ki sem jih delal v finalu," je dejal Debevec.
Pri atletih najboljša uvrstitev Kranjcu
Začela so se tudi atletska tekmovanja. Matija Kranjc je bil v metu kopja peti (76,23 m), Sabina Veit v teku na 200 m šesta, Kristina Žumer pa sedma (obe 23,75). Tina Šutej je v skoku s palico zasedla šesto mesto (4,30 m).
Remi rokometašev
Moška rokometna reprezentanca se je s Tunizijo razšla z neodločenim izidom 32:32 (17:17) in si še ni izborila nastopa v polfinalu. Dokončna odločitev o tem bo padla po četrtkovih tekmah med Tunizijo in Egiptom ter Hrvaško in Grčijo. Slovenija je trenutno v vodstvu v svoji skupini s petimi točkami, Hrvaška in Egipt sta jih zbrala po štiri, Tunizija tri, Grčija pa je brez točk. V slovenski izbrani vrsti je bil proti Tuniziji najučinkovitejši Simon Razgor s sedmimi zadetki. Borut Mačkovšek jih je prispeval šest, Gašper Marguč pa pet.

Slovenske rokometašice v Mersinu še brez poraza
Tadeja Sodec zlata v natančnem zbijanju
Debevec brez odličja v Mersinu