Slovenski igralci so tudi tokrat klonili. S 3:1 so bili v Litiji boljši Rusi. Foto: Drago Perko
Slovenski igralci so tudi tokrat klonili. S 3:1 so bili v Litiji boljši Rusi. Foto: Drago Perko
Rusi tudi v drugo ugnali Slovence

Slovenija je tokrat začela slabše, kar so gostje s pridom izkoristili. Po dveh napakah obrambe je Pula dvakrat matiral Damirja Puškarja - v 3. in 8. minuti. Temu je sledila minuta odmora, kjer je skušal selektor Andrej Dobovičnik prebuditi tudi od prve tekme utrujene igralce. V določeni meri mu je to tudi uspelo, saj je Slovenija po zaostanku 0:2 zaigrala precej pogumneje. Do konca prvega polčasa je ostalo pri dvojni prednosti Rusov.

Drobne edini slovenski strelec
V drugem polčasu se razmerje moči na parketu ni spremenilo, so pa Slovenci po 37 sekundah drugega dela znižali na 1:2. Po zmedi pred vrati je bil uspešen Drobne. V 22. minuti so gostje izkoristili še eno domačo napako – Malcev je zadel za 1:3. V 29. minuti so Rusi skušali skriti žogo Slovencem, ki pa so prišli do žoge, strel Mordeja je ustavila vratnica. V 30. minuti je dobro meril Primož Zorč, a je bil vratar na mestu. Rok Grželj je v 32. minuti podal, ko bi moral streljati, v naslednjem napadu pa je Mordej stresel vratnico, Rusi pa zapravili protinapad "dva na tri". V 36. minuti je imel priložnost Uršič, ki je prišel do strela v padcu, številni so bili prepričani, da je bil pri tem nepravilno oviran.

Po minuti odmora je Slovenija zaigrala z igralcem-vratarjem v polju, zopet je to vlogo prevzel Zorč, a rezultat se do konca srečanja ni spremenil. To je bila zadnja tekma Slovenije pred nastopom na Euru 2012.

Prijateljska tekma, Litija

SLOVENIJA - RUSIJA 1:3 (0:2)
Pula 3., 8., Malcev 22.; Drobne 21.

Rusi tudi v drugo ugnali Slovence