Špela Ponomarenko Janić bo v soboto napadla kolajno na 500 metrov. Foto: Nina Jelenc
Špela Ponomarenko Janić bo v soboto napadla kolajno na 500 metrov. Foto: Nina Jelenc

Ponomarenkova je v kvalifikacijski skupini veslala z nekaj odličnimi kajakašicami in v cilj priveslala tretja, za Poljakinjo Marto Walczykiewicz in Španko Tereso Portelo. Za zmagovalko skupine je zaostala za sedem desetink sekunde.

"Skupin je veliko, tako da nas gre veliko naprej. Zjutraj sem bila utrujena in imela težke roke še zaradi včerajšnje tekme. Zaradi tega sem šla na daljše ogrevanje kot običajno, tako da je bilo potem na tekmi kar dobro. Startala sem malo slabo, a šla v nadaljevanju boljše, saj sem hotela dobiti dober občutek za jutri. Sicer nisem šla povsem na polno, ampak dovolj, da sem za jutri pridobila prave občutke," je po tekmi dejala Ponomarenko Janićeva.

Apollonio in Blažević sta ciljno linijo prečkala kot tretji kajakaški dvojec v skupini, kar je zadostovalo za zanesljivo uvrstitev v polfinale. Pred slovenskima reprezentantoma so se uvrstili Slovaka Marek Krajčovič in Gabor Jakubik ter Italijana Mauro Pra Floriani in Mauro Crenna.

V soboto bo izmed slovenskih predstavnikov najprej startal Jošt Zakrajšek, ki ga ob 9.04 čaka nastop v finalu B na 1.000 metrov, uro pozneje mu bosta sledila Apollonio in Blažević, ki bosta veslala v finalu C na isti razdalji. Ponomarenko Janićeva se bo ob pol enajstih v finalu A na 500 metrov borila za kolajno in olimpijsko kvoto, popoldne pa edino slovensko predstavnico v Milanu čaka še polfinalni nastop na 200 metrov.