Evi Terčelj se finalna vožnja ni posrečila. Foto: Nina Jelenc
Evi Terčelj se finalna vožnja ni posrečila. Foto: Nina Jelenc
Luka Božič in Sašo Taljat
Luka Božič in Sašo Taljat se nista prebila v finale. Foto: Nina Jelenc
V Tacnu padel zastor nad sezono divjevodašev

Drugo mesto je osvojila Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je zaostala 2,28 sekunde, tretja pa je bila Britanka Fiona Pennie (+2,39). Nemka Ricarda Funk (+3,20) je s 4. mestom ostala brez zmagovalnega odra, a je za uteho postala zmagovalka svetovnega pokala v letošnji sezoni. Prve štiri tekmovalke so tacensko progo prevozile brez dotika.

Povsem druga zgodba je bila pri Evi Terčelj, ki je imela peti čas polfinala in je tudi v finalu merila visoko. A vožnja se ji nikakor ni posrečila. S štirimi dotiki (+13,34 sekunde) je bila med finalistkami zadnja.

"Že zgoraj sem prišla prenizko pod prva protitočna vrata, kjer sem izgubila ogromno časa. Potem pa vse do konca nisem našla svojega ritma, imela še dva dotika in sanje o visoki uvrstitvi so se razblinile," je povedala Eva Terčelj, ki je v skupnem seštevku sezone končala na šestem mestu.

Urša Kragelj je v polfinalu osvojila 16., Ajda Novak pa 28. mesto.

Kanuistični dvojec Luka Božič in Sašo Taljat je presenetljivo izpadel v polfinalu in tekmovanje končal na 18. mestu:

"Želela sva pokazati dobro vožnjo iz začetka sezone, a se očitno nisva dovolj uskladila v vsem. Sem razočaran. Kot rečemo v našem besedišču, rep ni sledil kljunu, čoln nama ni stekel, bila sva premalo sproščena na vodi," je povedal Božič, ki bo kariero nadaljeval v enosedu.

Med dvojci sta zmago slavila slovaška bratranca Ladislav in Peter Škantar, pred Francozoma Nicolasom Scianimanicom in Hugom Cailholom ter rojakoma Pierrom Piccom in Hugom Bisom.

V Tacnu padel zastor nad sezono divjevodašev