Univerzijada v Mariboru je dokončno pokopana. Foto: MMC RTV SLO
Univerzijada v Mariboru je dokončno pokopana. Foto: MMC RTV SLO

V svojem obvestilu javnosti je zapisala, da Maribor do predvidenega roka ni poslal odgovora na vprašanje, ali bo po finančnih težavah zmožen prirediti tekmovanje ali ne.

Fisu je sporočil, da bo nesojene organizatorje tožil na Mednarodnem športnem razsodišču (CAS) v Lozani, pri katerem bo zahteval odškodnino. Napovedal je, da bo za univerzijado poskušal najti nove organizatorje.
Nova slovenska vlada projekta ni podprla
Že v prejšnjem tednu se je iztekel zadnji rok, ki ga je Fisu dal slovenskim soorganizatorjem, da uradno potrdijo, ali bodo tekmovanje, predvideno za februar prihodnje leto, izvedli, ali pa da ga odpovedo.

Do roka z občine Maribor in Slovenske univerzitetne športne zveze (Susa) v Bruslju niso dobili nobenega odgovora. Edini, ki je v skladu z roki komuniciral s Fisujem, je bil zdaj že nekdanji vodja organizacijskega komiteja Tone Vogrinec, ki je, ko je bilo jasno, da nova slovenska vlada projekta ne bo podprla, Fisuju sporočil, da organizacija ni mogoča, da Maribor tekmovanj ne bo gostil in da se je organizacijski komite "razpustil".

Fisu je nato dal uradni rok za odpoved še sopodpisnikom pogodbe o organizaciji tekmovanja, torej mariborski občini in Susi. Od teh kljub dejstvu, da sta pogodbena partnerja, ni dobila odgovora, še več, stranki sta dan po izteku roka napovedali sestanek in od Fisuja izsilili, da ta rok podaljša. Vse pogodbene partnerice so konec tedna prekinile odnose z mediji, danes pa je to prekinil Fisu in sporočil, da univerzijade v Mariboru ne bo.