Fisu odgovor pričakuje do 1. marca do 14. ure. Foto: MMC RTV SLO
Fisu odgovor pričakuje do 1. marca do 14. ure. Foto: MMC RTV SLO
V Bruslju čakajo odločitev Maribora

Če bo Maribor univerzijado odpovedal, bo Fisu zahteval odškodnino. O njej bo odločalo Mednarodno športno razsodišče v Lozani.

Dobili le pismo Toneta Vogrinca
Kot je poudaril tiskovni predstavnik Fisu Dejan Šušović, so na sestanku na slovenskem veleposlaništvu v Bruslju opozorili, da iz Slovenije uradnega obvestila o odpovedi univerzijade še ni. Tone Vogrinec jim je sicer posredoval informacijo o odstopu organizacijskega komiteja, sopodpisniki pogodbe o organizaciji zimske univerzijade 2013 pa jim še niso poslali nobenega uradnega odgovora.

Mudi se zaradi nadomestnega prireditelja
Fisu potrebuje uradne informacije, da poišče nadomestnega prireditelja, če tekmovanj v Sloveniji ne bo, je dejal Šušović in napovedal, da bodo preverili vse pravne možnosti, da od slovenskih organizatorjev zahtevajo odškodnino za nastalo materialno in nematerialno škodo, tudi zaradi škode, povzročene ugledu organizaciji, ki nikakor ni kriva za nastali položaj.

"Ne moremo biti žrtveno jagnje"
"Mi smo resna organizacija, ki ima veljavna pravila, in ne moremo biti žrtveno jagnje v nastali situaciji," še pravi Šušović, ki zagotavlja, da se Fisu ne bo vmešaval v položaj v Sloveniji, da pa bo od sopodpisnikov pogodbe zahteval jasne odgovore.

Janša: Kjer ni, tudi mednarodna organizacija ne bo mogla vzeti
Slovenski premier Janez Janša je na novinarski konferenci po seji vlade na vprašanje, kako komentira morebitne stroške, ki bi nastali zaradi tožb po odpovedi univerzijade, odgovoril, da je vlada že na prejšnji seji ugotovila, da sredstva za projekt v proračunu niso načrtovana in da jih tudi ni mogoče zagotoviti z rebalansom proračuna. "Tam, kjer ni, tudi mednarodna organizacija ne bo mogla vzeti," je dejal.

V Bruslju čakajo odločitev Maribora