Floyd Mayweather je moral za eno najtežjih zmag v svoji karieri garati do zadnje runde. Foto: Reuters
Floyd Mayweather je moral za eno najtežjih zmag v svoji karieri garati do zadnje runde. Foto: Reuters

Mayweather je začel silovito, a se je Portoričan hitro pobral in z nekaj silovitimi udarci favoritu povzročil krvavitve v nosu. Američan je nato zamenjal taktiko - od daleč je zadajal udarce z desnico in si do konca nabral občutno prednost. Dva sodnika sta razsodila 117:111 v njegovo korist, tretji pa 118:110.

Mayweather laskal poražencu
35-letnik je tako dobil tudi svoj 43. obračun in še vedno ostaja brez poraza v profesionalni karieri. "Si pravi šampion," je zmagovalec laskal Cottu in nato novinarjem pripovedoval: "Prav gotovo bo nekoč član hiše slavnih boksarjev. V ta dvoboj je prišel z željo po boju in ne le željo po preživetju, kar velja za večino mojih nasprotnikov."

Bo kdaj prišlo do obračuna s Pacmanom?
Boksarski poznavalci si že dolgo časa želijo obračuna med največjima šampionoma tega trenutka - Mayweatherjem in Mannyjem Pacquiaom. Dvoboja titanov si želi tudi Mayweather, a vztraja pri svoji stari zahtevi: "V ta dvoboj sem šel tako pripravljen, kot da bi bil na drugi strani Pacquaio. Še vedno si želim tega dvoboja, a šele, ko bo opravil ustrezne dopinške teste."

Skupni zaslužek okrog 50 milijonov dolarjev
Zmagovalec je za dvoboj zaslužil 32 milijonov dolarjev, kar je največja obljubljena vsota v zgodovini boksa. Mayweather si obeta še lep delež od televizijskih pravic (t. i. "pay-per-view"), po ocenah strokovnjakov naj bi tako skupaj zaslužil okrog 50 milijonov dolarjev.

Z junijem odhaja v zapor
A niti cel kup milijonov ga ne more obvarovati zapora - prvega junija bo namreč za 90 dni odšel v zapor, saj je bil pred časom obsojen zaradi družinskega nasilja.