Floyd Mayweather in Miguel Cotto med uradnim tehtanjem. Foto: Reuters
Floyd Mayweather in Miguel Cotto med uradnim tehtanjem. Foto: Reuters

Že zdaj pa je jasno, da bo Američan podrl denarni rekord - ne glede na razplet obračuna se mu obeta najmanj 32 milijonov dolarjev zaslužka. To je najvišja zagotovljena vsota v zgodovini boksa, 35-letnik pa si dodatne denarce obeta še od televizijskih pravic. Na drugi strani ima Cotto zagotovljenih osem milijonov, kar je tudi njegov "osebni rekord".

Tyson pred 15 leti prejel 30 milijonov dolarjev
Največ denarja je imel pred tem zagotovljenega Mike Tyson, ki so mu leta 1997 za obračun proti Evanderju Holyfieldu v težki kategoriji obljubili 30 milijonov dolarjev. Pozneje se je v neslavnem obračunu zgodil eden največjih incidentov v zgodovini boksa, saj je Tyson nasprotniku odgriznil del ušesa.

Američan dobil vseh 42 obračunov
Floyd Mayweather ima sicer brezmadežno statistiko, saj je v dolgi in bogati karieri dobil vseh 42 obračunov, na katerih je boksal (od tega 26 z knockoutom). Njegov vzdevek je "Denar", kar je razumljivo, če pogledamo njegove prihodke. Za zadnji dvoboj proti Victorju Ortizu je tako prejel (najmanj) 25 milijonov, za predzadnjega proti Shanu Mosleyju pa 22,5 milijona dolarjev.

Bo kdaj prišlo do boja s Pacmanom?
Večina boksarske srenje si sicer želi njegovega obračuna z Mannyjem Pacquiaom, a se oba tabora nikakor ne moreta domeniti glede pogojev dvoboja. Najbolj sporni točki sta dopinški testi pred dvobojem in delitev denarja.