Trenutek odločitve: Bob Sapp se je po seriji udarcev Roka Štrucla (levo) zgrudil na tla. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Trenutek odločitve: Bob Sapp se je po seriji udarcev Roka Štrucla (levo) zgrudil na tla. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rok Štrucl
22-letni in 188 cm visoki Štrucl se je na Sappa dobro pripravil. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miran Fabjan
Miran Fabjan in Ndombi Kande sta se udarila na polno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miran Fabjan
Fabjan je brez dlake na jeziku zlil svoj gnev nad občinstvom, ki mu je že drugič zapored žvižgalo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

22-letni Črnomaljec je tako pred približno 5.000 gledalci poskrbel za nekoliko presenetljiv razplet, saj je 196 cm visoki in okoli 150 kilogramov težki Sapp, čeprav so najboljša leta že za njim, vendarle veljal za favorita. Toda osem centimetrov nižji (188 cm) in približno 40 kilogramov lažji Štrucl se uvodnega naleta orjaškega Američana ni ustrašil.

"Low kicki" spodnesli Sappa
Sappu je takoj podelil nekaj "low kickov", s katerimi mu je zamajal tla pod nogami. Ko je dodal še udarce z rokama, se je 38-letni Sapp zgrudil. Sodnik Grant Waterman je štel do deset, a se Sapp ni pobral, tako da se je zmage veselil Štrucl. Medtem ko je Belokranjec proslavljal uspeh, se je Američan hitro pobral v slačilnico.

Štrucl: Pričakoval sem močnejše udarce
"Pričakoval sem močnejše Sappove udarce. Taktika je bila, da se z "low kicki" napade njegova kolena, ki so - tako kot pri vseh nekdanjih ameriških nogometaših - slaba. Uspelo mi je," je dejal Štrucl, ki je razkril tudi želje za naslednji turnir WFC: "Želim si četveroboj slovenskih 'težkašev'. Torej poleg mene še Bečirovića, Latića in Simunića, pa da vidimo, kdo je najboljši. Če to ne bo mogoče, si želim bosanskega borca Dževada Poturaka, ki je ogromno naredil v karieri. Rad bi se z njim pomeril, da bi videl, kje sem. Upam, da mi bo Zlatko (Mahić, predsednik WFC-ja, op. a.) kaj od tega omogočil."

Gledalci Fabjanu namenil žvižge, on njim pa sočen besednjak
Za prvi "vrhunec" večera je v osmi borbi (od desetih) poskrbel Miran Fabjan, ki se je v povratnem obračunu (prav tako po pravilih K-1) pomeril z Ndombijem Kandejem iz Konga. Spomnimo, 18. decembra lani sta se oba borca že udarila v Tivoliju, zmage pa se je po dodatni rundi in sodniški odločitvi z 2:1 veselil Primorec. Sodniška odločitev je takrat razburila občinstvo, ki je z žvižgi izrazilo nezadovoljstvo, saj je menilo, da bi moral zmagati Afričan. Tudi tokrat je bila po izenačenem dvoboju potrebna dodatna runda. Sredi nje je Fabjan prejel Kandejev udarec v mednožje, zaradi katerega borbe ni mogel več nadaljevati. Waterman je določil, da se preštejejo točke do prekinitve. Sodniki so tako kot decembra zmago z 2:1 dosodili Fabjanu. Ta odločitev je znova razburila občinstvo, ki je borca iz Branika v Vipavski dolini izžvižgala. Ko je Fabjan - kot zmagovalec - dobil besedo, je najprej vprašal, češ, zakaj mi že spet kot Slovencu žvižgate, ko pa sem dobil udarec v j****? Nato pa je občinstvu zabrusil sočno psovko "J**** vam m**** vsem!", zabrisal mikrofon ob tla in oddrvel v slačilnico. Sodnik Waterman je zaradi tega - kot je pojasnil - "dejanja nespoštovanja" Fabjanu odvzel zmago in jo prisodil Kandeju.

Zmage za Veličevića, Bratovža in Kosednarja
Predtem so se polni ledni dvorani Tivoli predstavili še štirje Slovenci. V slovenskem dvoboju je Uroš Veličević premagal Denisa Porčiča, ki je v drugi rundi predal dvoboj. Bor Bratovž je k vdaji prisilil Američana Johna Kaleba, medtem ko je Bojan Kosednar po sodniški odločitvi ugnal žilavega Italijana Leonarda Zecchija.

V spodnji galeriji si oglejte nekaj utrinkov z nedeljskega večera v ledni dvorani Tivoli.