Rok Štrucl in Bob Sapp - čelo na čelo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rok Štrucl in Bob Sapp - čelo na čelo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rok Štrucl, Zlatko Mahić in Bob Sapp
Štrucl in Sapp skupaj s predsednikom WFC-ja Zlatkom Mahićem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

turnir mojstrov borilnih veščin - 16. World Free Fight Challenge (WFC).

Glavna zvezda večera bo ameriški borec Bob Sapp z vzdevkom Zver (angleško: The Beast). 38-letni Američan, nekdanji igralec ameriškega nogometa, pri 196 cm tehta okoli 150 kilogramov. Sappu se bo po robu (pravila K-1) postavil 22-letni Črnomaljec Rok Štrucl, ki je visok 188 cm in tehta okoli 110 kilogramov.

Sapp "provociral" Štrucla
"Rok bo v nedeljo videl en velik nokavt. Zanesljivo bom zmagal," je na novinarski konferenci nasprotnika zbodel Sapp, sicer velik zabavljač in 'šovman'. Štrucl je zatrdil, da nasprotnika spoštuje kot vsakega drugega, a da se ga ne boji. "Ni razloga, da bi me bilo strah. Dobro sem treniral in pripravljen sem nanj. Vse se bo videlo v nedeljo v ringu," je dejal Štrucl. Nato pa sta oba borca poskrbela še za malo šova, saj sta se gledala iz oči v oči.

V ring tudi Kosednar, Porčič, Veličević, Bratovž in Fabijan
Poleg Štrucla se bo gledalcem predstavilo še pet slovenskih slovenskih borcev Bojan Kosednar, Denis Porčič, Uroš Veličević, Bor Bratovž in Miran Fabjan, ki se bo v povratnem dvoboju pomeril z Ndombijem Kandejem iz Konga. Decembra je Fabjan po sodniški odločitvi premagal Afričana, čeprav se del publike s tem ni strinjal in to izrazil z žvižganjem.

Vstopnice od 25 do 100 evrov
Vstopnice za prireditev, ki se bo začela ob 19.00, stanejo po 25, 35, 50, 80 in 100 evrov, za tiste, ki želijo gledati deset dvobojev iz prvega vrste parterja.

V spodnji galeriji si oglejte nekaj utrinkov iz novinarske konference.