35-letni Ptujčan Dejan Zavec se bo pomeril z 29-letnim Namibijcem. Foto: Leon Andrejka
35-letni Ptujčan Dejan Zavec se bo pomeril z 29-letnim Namibijcem. Foto: Leon Andrejka
Bethuel Uushona je doslej izgubil le enkrat.
Zavec se vrača v ring

29-letni Uushona z vzdevkom "Neustavljivi" (angl. Unstoppable) je afriški prvak v velterski kategoriji po verziji WBO. V dozdajšnjih 27 profesionalnih dvobojih je dosegel 25 zmag in en "remi", le enkrat pa je ring zapustil sklonjene glave. Nazadnje je boksal 5. novembra lani, ko je bil obračun s Francisom Gakpetorjem prekinjen, saj mu je Uushona z nenamernim udarcem z glavo prizadejal rano, zaradi katere Ganec ni mogel več nadaljevati.

Poražen marca 2011 v Veliki Britaniji
Edini poraz je Namibijec doživel 26. marca lani v Wiganu v Veliki Britaniji, kjer ga je po soglasni sodniški odločitvi premagal gostitelj Denton Vassell. Uushona je na (neuradni) lestvici velterske kategorije (boxrec) na 65. mestu, medtem ko je Zavec precej višje - 14.

Eden težjih dvobojev v karieri
"Gre za temnopoltega borca, ki je še mlad in ima s tem precej elana za borbo. Do zdaj nisem imel veliko časa, da bi preučil njegov slog, rečem pa lahko, da bo dvoboj prav gotovo eden težjih v moji karieri. To je zanj velika priložnost in bo nedvomno poskusil vse, da zmaga," je o nasprotniku dejal Zavec. Na dvoboj se bo pripravljal z novim kondicijskim trenerjem Boštjanom Jakšetom, ki je zamenjal Tomija Jagarinca, saj bo slednji od zdaj naprej skrbel za kondicijske priprave katarske odbojkarske reprezentance.

"Lesi" se vedno rad vrača domov
Zavec je v nadaljevanju povedal, da je vesel, da se vrača domov: "Zahvalil bi se županu Francu Kanglerju in prijatelju Tomažu Baradi za novo priložnost, da sta me povabila v Maribor, kjer bom skušal osvojiti naslov medcelinskega prvaka. Vesel sem, da bo dvoboj znova v Mariboru, saj v tem času, ko sem boksal v Ljubljani, na štajersko prestolnico nisem pozabil. Rečem lahko, Lesi se vedno rad vrača domov."

Zmagovalec medcelinski prvak po verziji WBO
35-letni Zavec bo tako v 35. profesionalnem dvoboju lovil še 32. zmago, ki bi mu prinesla tudi naslov medcelinskega prvaka velterske kategorije po verziji WBO. Vstopnice bodo na voljo po 20, 30 in 50 evrov.

Priprave v Sloveniji, Ukrajini in v Magdeburgu
Zavec se bo še nekaj dni pripravljal doma, nato sledi selitev v Nemčijo, kjer bo spet treniral pod vodstvom boksarskega trenerja Dirka Dzemskega. Ekipa bo nato vadila še v Ukrajini in Magdeburgu, nato pa tik pred dvobojem znova prišla v Slovenijo.

Foto: Leon Andrejka

Zavec se vrača v ring