Ferenc Hafner in Dejan Zavec.
Ferenc Hafner in Dejan Zavec. "Nasprotnik je drugačen, kot sem pričakoval. Nikoli udarca ne naredi enako. Velikokrat njegov udarec pride na 'kontro', tako da bo treba biti zbran, ne glede na to, ali dobivaš dvoboj ali ne," je dejal Zavec. Foto: BoBo
Zavec in Hafner tokrat za trening, v petek zares

38-letni Zavec (33 zmag in 3 porazi) je bil v znanem mariborskem hotelu pod Pohorjem odlično razpoložen. Madžara je ob prihodu v svojem slogu objel in pozdravil.

Dvoboj iz mariborske dvorane tabor si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu. V petek, ob 21.30, na TV Slovenija 2.


Zavec: Problem je ta, da problemov ni

"Prav želim si že v ring. Dobro sem se pripravljal in kot pravim sam, je edini problem, da problemov ni,"
je povedal Ptujčan, ki je zdrav kot riba in se novega dvoboja nadvse veseli. "Nekoliko smo prilagodili tudi sistem treninga, saj sem bil dolgo zunaj tekmovalnega boksa, naredili smo premor, ko je bilo to potrebno, brez fige v žepu pa lahko rečem, da sem popolnoma zdrav. Pomembno je, da je zmaga čista, ni pa pomembno, ali je po točkah ali je predčasno," je dejal Zavec, ki uspeh proti Madžaru vidi kot odskočno desko za svoj tretji dvoboj v ZDA.

Hafnerjev načrt: Močni udarci v obraz in glavo
Prav tako 38-letni Hafner o nasprotniku govori spoštljivo: "To, da boksam z Zavcem, so moje sanje. Je dober, slaven boksar, Zavec je pravi borec. Imava enak slog, to bo zanimivo. Posebne taktike nisem pripravil, v načrtu imam močne udarce v obraz, v glavo, zmago si želim bolj kot on. Vemo, da je favorit, saj boksa doma, a to ni vedno dobro."

Borca pred petkovim dvobojem v mariborski dvorani Tabor, kjer se bo spored začel ob 19.00, čaka še četrtkovo tehtanje, na katerem tehtnica ne bo smela preseči 69,85 kg. Ta naloga za Zavca, ki je vso dozdajšnjo kariero boksal v velterski kategoriji (66,67 kg), ne bo pretežka. Pred Zavčevim obračunom bodo na sporedu še štiri borbe. V eni od njih se bo za naslov evropskega prvaka v kikboksu boril Gregor Stračanek.

Zavec in Hafner tokrat za trening, v petek zares