Dejan Zavec in Bethuel Uushona - dva izvrstna boksarja, ki si želita na svetovni vrh. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Dejan Zavec in Bethuel Uushona - dva izvrstna boksarja, ki si želita na svetovni vrh. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Zavca v Ptuju čaka afriški prvak

36-letni Ptujčan (31 zmag in dva poraza) se veseli sobotnega obračuna s 30-letnim Namibijcem (25 zmag, 1 poraz) za naslov medcelinskega prvaka po verziji WBO.

Zavec stavi na svojo kondicijo
"Vse je šlo po načrtih. Pripravljen sem na boj, nasprotnik je kvaliteten boksar, tehnično in taktično raznolik, zelo nepredvidljiv in praktično je težko govoriti o njegovih slabostih. Sam stavim na svojo kondicijo in požrtvovalnost. Dvoboj je še ena stopnička na poti k ponovnemu obračunu za naslov svetovnega prvaka, ki ga bom mogoče dočakal še letos. Nikoli se ne ve," je kot vedno optimističen Zavec.

Obračun Dejana Zavca in Bethuela Uushone bo na sporedu v soboto zvečer v Mariboru. Prenos, ki se bo začel ob 21.00, boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in MMC TV.

Cilj enak - postati svetovni prvak
Naslova svetovnega prvaka si želi tudi Namibijec Uushona: "Tu se počutim kot doma. Hvala za gostoljubje. Zavec je velik šampion, a sam sem prišel po zmago. Dobro sem pripravljen in lahko boksam s komerkoli kadarkoli. Tudi jaz imam enake sanje kot on, postati svetovni prvak. In Zavec je košček v moji sestavljanki. Proti njemu nimam nič, a vsak športnik si želi zmagati."

Dvoboj si bo v dvorani Tabor ogledalo 4.000 gledalcev
Oba borca se bosta v četrtek ob 11.00 v Mariboru predstavila javnosti na uradnem treningu, v petek ob 15.00 pa bo še uradno tehtanje na Ptuju. Zavec tokrat s težo nima težav, saj mu tehtnica tri dni pred dvobojem kaže le dober kilogram preveč (67,9 kg). Največja dovoljena teža v velterski kategoriji je sicer 66,67 kg. Dvorana Tabor v Mariboru, ki sprejme 4.000 gledalcev, je razprodana.

Simčič čaka na novega nasprotnika
V ring bo stopil tudi Denis Simčič, a še ne ve, kdo bo njegov nasprotnik, saj se je sprva predvideni Čeh poškodoval. "Škoda, ker sem že bil pripravljen na nasprotnika, zdaj pa bo morda treba taktiko spremeniti, a vseeno se dvoboja veselim," je dejal Simčič.

Zavca v Ptuju čaka afriški prvak