Slovenska futsalska reprezentanca bo drugič nastopila na prvenstvu stare celine. Foto: Futsal.si/Drago Perko
Slovenska futsalska reprezentanca bo drugič nastopila na prvenstvu stare celine. Foto: Futsal.si/Drago Perko
Slovenska futsal reprezentanca
Slovenci so si vstopnico za EP priborili marca v Parizu. Foto: Futsal.si/Drago Perko
Andrej Dobovičnik
Andrej Dobovičnik je lahko kar zadovoljen z žrebom. Foto: Futsal.si/Drago Perko

Na prvenstvu stare celine, ki se bo začelo 19. januarja, bo prvič nastopilo 12 reprezentanc. Doslej jih je na teh turnirjih sodelovalo le po osem. Slovenska izbrana vrsta bo na EP-ju nastopila drugič, prvič je igrala leta 2003 v Italiji. Takrat je v skupini z gostitelji, ki so kasneje postali prvaki, Čehi in Rusi doživela tri poraze.

Slovenija se je na EP 2010 prebila po marčevskem kvalifikacijskem turnirju v Parizu, kjer je premagala Črno goro in Francijo, izgubila pa z Rusijo. Tokrat bodo na zaključnem turnirju v vsaki skupini po tri reprezentance, v četrtfinale se uvrstita po dve najboljši iz vsake skupine.

"Ne moremo biti nezadovoljni, niti prehudo zadovoljni. Prva skupina bi bila lepša, zadnja slabša, dobili smo neko vmesno varianto. Še vedno sem optimist. S Srbi se da igrati in proti njim si lahko priborimo mesto v četrtfinalu. Rusi niso neznanka, so definitivno močnejša ekipa, to so večkrat dokazali, tudi v zadnjih kvalifikacijah, dodaten ton njihovi igri pa dajejo Brazilci. Vsekakor je Srbija naša priložnost. Če bomo igrali, kot znamo, se nimamo česa bati," je žreb ocenil selektor Andrej Dobovičnik.

"Mislim, da je žreb dober, lahko smo zadovoljni. Rusi so dobri, igrali smo proti njim, dokazali smo, da se lahko kosamo z njimi. Na papirju so boljši, naša velika priložnost bo obračun s Srbi. Slednji so resda nastopili na evropskem prvenstvu pred dvema letoma, zato imajo kakšno izkušnjo več kot mi, a sem prepričan, da lahko ravno na tekmi s Srbi računamo na preboj v četrtfinale," je dodal kapetan reprezentance Benjamin Melink.

Skupina A: Madžarska, Češka, Azerbajdžan

Skupina B: Italija, Ukrajina, Belgija

Skupina C: Rusija, Slovenija, Srbija

Skupina D: Španija, Portugalska, Belorusija