Mariborčani so zanesljivo slavili v finalu. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Mariborčani so zanesljivo slavili v finalu. Foto: www.futsal.si/Drago Perko

Žiga Čeh (Maribor) je bil izbran za najboljšega igralca turnirja, prejel pa je tudi priznanje za najboljšega strelca tekmovanja. Damir Puškar je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja.

V 6. minuti so Mariborčani povedli iz prve nevarne akcije. Po desni strani je prodrl Alen Fetić, ki je januarja na Štajersko prišel iz Splita. Tokrat je bil prehiter za obrambo Dobovca in učinkovito je zaključil akcijo za 1:0.

Drugi polčas so prav tako podjetneje začeli Mariborčani. Nikola Jandrič je stresel vratnico, akcijo pa je spremljal Denis Totošković, ki je zabil za 2:0 v 22. minuti. V 29. minuti se je Žiga Čeh mojstrsko otresel svojega čuvaja, potem pa z lobom ukanil še vratarja Roka Mordeja. Pri zmagovalcih, za katere med drugimi igra 40-letni nekdanji reprezentant Mile Simeunović, se je večkrat izkazal tudi vratar Puškar.

Za pokalnega prvaka Slovenije so se ekipe merile že 21-krat, z devetimi lovorikami se lahko pohvalijo v Litiji, po trikrat sta bila prvaka Puntar in Oplast Kobarid, dvakrat Agencija Luvin Maribor (zadnjič leta 1998), po enkrat pa Celje, Gorica, Bronx Škofije in Maribor Proen.

Finale:
PROEN MARIBOR - Dobovec Inplan 3:0 (1:0)
Fetić 6., Totoškovič 22., Čeh 29.

Polfinale:
Bronx Škofije - PROEN MARIBOR 1:5 (0:3)
Mirković 31.; Kraljič 6., Kolar 13./ag, Buzeti 16., Fetić 33., 38.

DOBOVEC INPLAN - Litija 5:1 (3:0)
Kordiš 11., 22., Mordej 12., Vojsk 18., Marot 30.; Turk 35.