Gašper Vrhovec je 52 sekund pred odmorom izenačil na 2:2. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Gašper Vrhovec je 52 sekund pred odmorom izenačil na 2:2. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Igor Osredkar
Igor Osredkar je odigral že 124 tekem v dresu Slovenije. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Slovenci se poslavljajo po dveh porazih. Foto: www.futsal.si/Drago Perko

Po torkovem porazu proti gostiteljici z 1:5 izbranci Andreja Dobovičnika nimajo več možnosti za četrtfinale.

To je bila 124. tekma Igorja Osredkarja v dresu Slovenije, s tem se je izenačil na prvem mestu po številu nastopov z Benjaminom Melinkom. 100. gol za Portugalce je na tej tekmi zabil sijajni Ricardinho.

Slovenija se je v prvem polčasu odlično upirala favoriziranim Portugalcem. Namesto Alena Mordeja je bil na golovi črti Damir Puškar, poškodovanega Roka Mordeja je v udarni četverici nadomestil Alen Fetić.

Čujec poskrbel za sanjski štart
V 3. minuti je Fetić na sredini prišel do žoge, na levi strani je zaposlil Kristjana Čujca, ki je stekel ob avtovi črti, bil hitrejši od portugalske obrambe in z diagonalnim strelom z levico poslal žogo v portugalsko mrežo. Čujec je dosegel peti gol na evropskih prvenstvih. Puškar je v 5. minuti najprej obranil strel Fabia Cecilia, po akciji z avta pa so varovanci Jorgeja Braza izenačili na 1:1.

Ricardinho zadel s peto
V 15. minuti je Puškar obranil strel Ricardinha, ki pa je bil uspešen v isti minuti za 1:2, gol je zabil velemojstrsko s peto! Trud Slovenije je bil poplačan v 20. minuti. Najprej je portugalski vratar Vitor Hugo obranil 10-metrovko Čujcu, pri strelu Vrhovca pa ni imel moči (2:2).

V drugem delu premoč Portugalske
V nadaljevanju so do izraza prišle portugalske izkušnje in mojstrstvo Ricardinha. V 24. minuti je povišal na 2:3, v 33. pa na 2:5 s strelom v prazno mrežo. Vmes je gol dosegel še Pedro Cary, končni izid pa je postavil Cecilio v zadnji minuti tekme, ki jo je spremljalo dobrih 2.000 gledalcev. Predčasno pa je moral pod prho Gašper Vrhovec, ki je dobil rdeči karton. Razmerje v strelih na vrata je bilo 12:19.
Dobovičnik: Imamo premalo enakovrednih igralcev
"Tekma je bila podobna kot tista prosti Srbiji, s tem, da smo imeli več strelov na gol, več možnosti, da bi na njej kaj naredili. Znova pa se je ponovila zgodba, ki nam je dobro znana, imamo premalo enakovrednih igralcev, da bi zdržali ritem skozi vso tekmo in vprašanje je, kdaj jih bomo imeli. Vendar fantom nimam česa očitati, borili so se po svojih najboljših močeh, po težkem uvodnem porazu proti Srbiji so se uspeli dvigniti in mislim, da smo odigrali boljšo tekmo kot prvo," je dejal selektor Dobovičnik.
V skupini A bo v soboto še obračun med Srbijo in Portugalsko za prvo mesto.

Skupina A:
SLOVENIJA - PORTUGALSKA 2:6 (2:2)
2.000; Čujec 3., Vrhovec 20.; Cecilio 5., 40., Ricardinho 16., 24., 33., Cary 31.

Odigrano v torek:
SRBIJA
- SLOVENIJA 5:1 (1:1)
Janjić 14./10-m, Kocić 21., 30., Rajčević 27., Pršić 34.; Osredkar 3.

Sobota ob 21.00:
PORTUGALSKA - SRBIJA




Skupina B:
ŠPANIJA - MADŽARSKA 5:2 (3:0)

MADŽARSKA - UKRAJINA 3:6 (1:2)

Sobota:
UKRAJINA - ŠPANIJA

V četrtfinale se uvrstita prva dva iz vsake skupine.