Foto: Zveza vaterpolskih društev Slovenije
Foto: Zveza vaterpolskih društev Slovenije

Krištof Štromajer, trener kranjskih vaterpolistov, je pred tekmo dejal, da bi bil zadovoljen že, če bi njegovi varovanci slavili tudi z minimalno razliko.

Začetek tekme je bil zanje obetaven, saj je v prvem napadu v polno zadel Aleksander Cerar, toda že minuto pozneje so z golom Dejana Vujovića povedli z 2:1. Sredi uvodne četrtine je Nikola Rajlić izenačil na 2:2, na prvi odmor pa je z dvema goloma prednosti vendarle odšel Galatasaray, ki je sekundo pred koncem prve četrtine povedel s 5:3, po le 17 sekundah igre v drugi četrtini pa so z golom iz petih metrov vodili že z omenjenih 6:3. Vendar Kranjčanov to ni zmedlo. V vratih je bil odličen Jure Beton, njegove obrambe pa so v napadu izkoristili Nace Štromajer, Nikola Rajlić in z lobom Matic Rahne, ki je tudi izenačil izid na 6:6.

Poraz vaterpolistov Triglava tudi na povratni finala Pokala challege

Toda namesto, da bi Kranjčani na odmor odšli z neodločenim izidom, so Turki še enkrat v zadnji sekundi dosegli gol, tokrat ob igralcu več, že minuti igre v tretji četrtini pa so pobegnili za tri gole (9:6). Oba gola v tretji četrtini je dosegel 17-letne Efe Naipoglu. Z goloma Naceta Štromajerja in Jana Justina iz petih metrov so Kranjčani še prišli na gol zaostanka, toda v manj kot dveh minutah so Turki dosegli tri gole, povedli z 12:8. Pred odhodom na zadnji odmor se je še drugič na tekmi med strelce vpisal Justin.

Zadnja četrtina je bila le še formalnost, domačim je tudi začelo zmanjkovati moči, kar so vaterpolisti Galatasaraya izkoristili in po golu Marka Krstića, s 37 leti najstarejšega igralca tekme, Kranjčanom pobegnili za šest golov (16:10). Do konca tekme sta za kranjsko ekipo, ki v obrambi ni bila več na ravni iz prvih dveh četrtin, sta dosegla še Aljaž Troppan in najmlajši igralec tekme, šele 16-letni Nace Štromajer, ki je bil ob Nikoli Rajliću s tremi goli najboljši strelec svoje ekipe.

Za slovensko ekipo, ki je vodila le z 1:0, sta po tri gole dosegla Aleksander Rajlić in 16-letni Nace Štromajer, po dva sta dosegla Aljaž Troppan in Jan Justin, po enega pa Aleksander Cerar, Matic Rahne in Benjamin Popović.

Vaterpolisti Triglava upajo, da bo konkurenca v Sloveniji še močnejša

Triglav – GALATASARAY
13:19 (3:5, 3:2, 3:5, 4:7)

Triglav Kranj: Beton, Popović 1, Rajlić 3, Rahne 1, Cvijanović Tepina, Gostić, Štromajer 3, Lukić, Vončina, Justin 2, Troppan 2, Cerar 1, Osel.

Galatasaray: Kil, Acar 2, Alpman 1, Čolak 2, Caner 3, Gulenc 1, Naipoglu 4, Destiči 3, Vujović 1, Krstić, Senemoglu, Akkaya 2, Erkaplan.