Saša Golob ne bo nastopila v Sofiji. Foto: Aleš Fevžer
Saša Golob ne bo nastopila v Sofiji. Foto: Aleš Fevžer
Saša Golob odpovedala nastop na EP-ju

Težave ima tudi moška vrsta, ki trenutno še trenira v Ljubljani. Na treningu bradlje se je poškodoval Mitja Petkovšek, tako da je njegov odhod v Bolgarijo za zdaj še negotov.

Skočila na palec in si pri tem odbila noht
Golobova, ki je dobro pripravljena pričakala prvenstvo stare celine - to sezono je v Ljubljani na parterju slavila prvo zmago v svetovnem pokalu -, je bila poleg Teje Belak eno izmed slovenskih orožij za odmevnejšo uvrstitev. Na včerajšnjem uradnem treningu pred četrtkovo tekmo pa je na gredi pri salti nazaj doskočila z eno nogo na drugo in si pri tem poškodovala palec na nogi.

"Saša je imela na treningu nezgodo. Na gredi je pri salti nazaj sama sebi skočila na palec in si pri tem odbila noht. V bolnišnici so jo nato oskrbeli, ampak ji je noga tako zatekla, da jutri žal ne bo mogla tekmovati," je povedal selektor ženske vrste Andrej Mavrič.

Petkovšek hodi na terapije
Težave ima tudi selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič, saj za zdaj še ne ve, ali bo štirikratni evropski prvak na bradlji Petkovšek v soboto sploh lahko odpotoval v Sofijo ali ne. Moško prvenstvo bo na sporedu prihodnji teden.

"Zadnje čase sem zelo dobro treniral, sploh popoldanski treningi so mi šli dobro od rok. Ker pa nas na prvenstvu stare celine kvalifikacije čakajo v dopoldanskih urah, sem skušal tudi na jutranjem treningu izvajati najtežje prvine. Pri eni izmed teh sem s palcem nerodno prijel bradljo in padel z orodja. Pri tem sem si nategnil vezi. Danes sem šel na slikanje in k sreči ni nič zlomljeno, a bolečine so zelo močne. Hodim na terapije, a trenutno še ne vem, ali bom sploh lahko šel v Sofijo," je o poškodbi na treningu povedal 37-letni Ljubljančan, ki bi v Bolgariji na bradlji lovil že svojo deseto kolajno z evropskih prvenstev.

Ali bo na prvenstvo odpotoval ali ne, se bo Petkovšek odločil tik pred zdajci: "Če jutri in v petek ne bo nič boljše, potem na evropsko prvenstvo zanesljivo ne bom odpotoval."

Belakova ima visoke cilje
V četrtkovih kvalifikacijah telovadk bo tako za Slovenijo na EP-ju nastopila le Belakova, ki se bo predstavila na gredi in preskoku. Belakova se je na lanskem EP-ju v Moskvi na preskoku prvič v karieri uvrstila v finale velikega tekmovanja in nato v finalu pristala tik za stopničkami, na četrtem mestu. Letos upravičeno meri na nov finale, možnosti pa ima tudi za odličje. S trenerjem Mavričem sta se po torkovem uradnem treningu odločila, da bo v kvalifikacijah skušala prikazati oba težja skoka, tako da ima ob dobri izvedbi lepe možnosti za novo presenečenje.

Saša Golob odpovedala nastop na EP-ju