Nastja Govejšek je znova potrdila velik potencial. Foto: MMC RTV SLO
Nastja Govejšek je znova potrdila velik potencial. Foto: MMC RTV SLO

Govejškova je plavala 26,77 in zaostala le za Rusinjo Rozalijo Nasretdinovo (26,55). "Bilo je kar hitro. Prihod v cilj se mi ni izšel. Upam, da se mi bo jutri vse 'poklopilo'. Zjutraj sem plavala dobro, zato sem vedela, da bom popoldan hitra. Jutri grem na polno," napoveduje Govejškova. Žan Pogačar je na 50 m hrbtno v predtekmovanju končal na 19. mestu s časom 26,85 sekunde.

Dober nastop je uspel veslačema v dvojcu brez krmarja Vidu Puglju in Žigi Zariču. V repasažu sta v svoji skupini osvojila prvo mesto in se uvrstila v sredin finale A. V njem bo slovenski dvojec glede na dosedanje čase v igri za odličje.

Badmintonista Andraž Krapež in Katarina Beton sta nastop končala v predtekmovanju. Kolesarja Jon Božič in Katja Jeretina sta se v BMX-u prebila do četrtfinala. Prvič sta na igrišče za golf stopila Žan Luka Štirn in Ana Belač. Po prvem dnevu je Štirn na 11. mestu, Belačeva pa na 22. Jadralec na deski Toni Vrščaj je tokrat ostal na kopnem, zaradi prešibkega vetra so regati prestavili.

Ženska ekipa v košarki 3 na 3 v postavi Ela Mićunović, Althea Gwashavanahu in Maruša Derlink je na prvi tekmi tega dne najprej igrala proti domačinkam in izgubila z 18:20, zvečer pa je Španija slavila zmago z 21:7. Milan Kovačević, Žiga Lah, Aljaž Šlutej in Gregor Klobčar so so z 21:9 porazili Nemčijo.