Svetovno prvenstvo v olimpijskem tekvondoju se ni začelo po slovenskih željah. Foto: Drago Soršak
Svetovno prvenstvo v olimpijskem tekvondoju se ni začelo po slovenskih željah. Foto: Drago Soršak

21-letno Petrušićevo je po dodatni rundi izločila Elizabeth Zamori iz Gvatemale. "Sem razočarana, ker nisem napredovala v naslednji krog. Nisem pa razočarana nad prikazanim. Šlo je za taktični dvoboj, v katerem sva bili zelo izenačeni. Ločila naju je zlata točka, pri kateri ima prste vmes tudi sreča. V dodatni rundi sem napadala in se osredotočila na to, da jo zadenem v ščitnik. Ko so zaustavili dvoboj, sem bila prepričana, da sem jo zadela, a je bilo prav nasprotno," je povedala mlada Ljubljančanka.

V kategoriji do 67 kilogramov je morala Lemajićeva priznati premoč Nigori Turunskulovi. Uzbekistanka je slavila kar z 22:4. "Nimam veliko za povedati. Dejstvo je, da me je to, ko sem pred nekaj dnevi bruhala in izgubila precej kilogramov, čisto uničilo in sem danes v dvoboju komaj stala. Rezultat je bil temu primeren. Preprosto nisem imela moči in energije za kar koli. Bila sem res dobro pripravljena. To se je videlo tudi na pripravah na Rogli. Ampak potem se je pa to zgodilo in kaj naj zdaj? V moji kategoriji se pozna vsak kilogram. Izgubila sem jih pet. Niti malo nisem bila konkurenčna. Sem pa dala vse od sebe," je povedala Lemajićeva.

Slovenija ima v Južni Koreji še štiri orožja. Najprej bo v kategoriji nad 73 kilogramov v torek nastopila Nuša Vujinović (prej Rajher), v sredo bosta v areno stopila Franka Anić in Ivan Trajković, v četrtek pa še Jure Pantar.