Preostali športi
(8)
hitrostni badminton
Na tretjem evropskem prvenstvu je nastopilo več kot 300 igralcev. Foto: isbo-speedbadminton.com

Dodaj v

Jasmini Keber zlato na EP-ju v hitrostnem badmintonu

Največ dela je imela v polfinalu
18. junij 2012 ob 08:30
Poreč - MMC RTV SLO, STA

Jasmina Keber je v Poreču osvojila naslov evropske prvakinje v hitrostnem badmintonu. V finalu je s 3:1 premagala Madžarko Agnes Darnyik.

"Nastop na evropskem prvenstvu je bil moj glavni cilj sezone in čeprav sem formo tempirala prav za nastope v Poreču. Še posebej me veseli, da sem upravičila pričakovanja in mesto prve nosilke v kategoriji posameznic, saj mi naslov evropske prvakinje ogromno pomeni, z zmago pa sem utrdila tudi vodilni položaj na svetovni jakostni lestvici," je povedala Kebrova.

Največ dela je imela v polfinalu
Vodilna igralka svetovne jakostne lestvice je namreč v Poreč pripotovala s popotnico štirih zmag na letošnjih turnirjih svetovne serije in vlogo prve favoritinje na prvenstvu. Radečanka se je z dobro igro sprehodila skozi uvodne boje v skupini in brez izgubljenega niza napredovala vse do polfinala. Tam je imela ogromno dela s Švedinjo Rebecco Nielsen, proti kateri je že morala reševati žogico za zmago, a nato tekmo obrnila v svoj prid.

Na svetovnem prvenstvu osvojila srebro
Hitrostni badminton je ena od mlajših športnih disciplin. Od badmintona se razlikuje po tem, da se igra brez mreže. Jasmina Keber je lani na prvem svetovnem prvenstvu v Berlinu osvojila srebro.

S. J.
Prijavi napako
Komentarji
optimusp
# 18.06.2012 ob 15:35
Gre za "speedminton", po mojem mnenju zelo atraktiven šport z veliko potenciala. Zelo primeren tudi za rekreativce, ker ne zahteva mreže ali posebnega igrišča. Gre pa za nekako mešanico tenisa in badmintona. Če so vam všeč športi z loparjem se sigurno splača pogledat (in poizkusit). Je veliko na Youtubu.
Zetes
# 18.06.2012 ob 14:02
Jaz šport ne merim po številu gledalcev(ki jih snooker v svojih pivnicah tako ali tako nima) temveč po telesni aktivnosti.

Tebi je lahko tarok, snooker, pikado, monopoly in motoristične dirke šport, medtem ko meni ni.

Jaz šport tretiram kot aktivnost pri kateri si po desetih minutah dobro preznojen in utrujen. Pri pikadu, monopoliju, snookerju in vožnji avtomobila - nisem.
Zetes
# 18.06.2012 ob 09:59
Kaj če bi se najprej pozanimal o športu potem pa otresal kako nekaj ni šport in drugo je.

Dokler se pod šport šteje dirkanje avtomobilov, konjev, pa razni snookerji, pikado in šah, je hitrostni badminton v primerjavi z omenjenimi kraljevska disciplina.
myz_x
# 20.06.2012 ob 22:23
Ja, normalni badminton je zakon, ampak speed badminton z njim itak nima kakšne direktne zveze - razen nesrečnega imena. Speedminton bi bilo po moje boljše ime, ampak tako pač je.
Meni osebno je speed badminton super šport, njegovo ključno prednost pa vidim v tem, da ga lahko igraš kjerkoli, saj ne rabiš ne mreže ne tenis igrišča, pa tudi na veter ni posebej občutljiv. Glavni proizvajalec opreme pravi, da ga igra že cca. 2 milijona ljudi po celem svetu, kar kaže na to, da ljudje hitro prepoznavajo njegove prednosti.
Za konec pa še en filmček z lanskega SP v ponazoritev, da gre za res zabaven šport:
http://www.isbo-speedbadminton.com/world-championships/world-championships-movie/
tenisač
# 19.06.2012 ob 04:39
Drugače je pa "normalni" badminton zakon.
D-Wade36
# 18.06.2012 ob 13:12
dirkanje avtomobilov, snooker ipd. so športi, ki imajo veliko gledalcev, prenose po tv in so finančno uspešni. Za tole 'kraljevsko' disciplino pa ni še nihče slišal, kaj še le da bi bila po tv. Saj imamo badminton, ki je olimpijski šport, pa še ta zunaj Azije ni nevem kako popularen kot tv šport, bolj je med ljudmi znan kot oblika rekreacije, kar je čisto fajn, da se pa nova tekmovanja zmišljujejo se mi zdi pa pač smešno.
drawlord
# 18.06.2012 ob 17:39
Športnica leta! Takoj za njo pa Anže Kopitar!
D-Wade36
# 18.06.2012 ob 09:36
Hitrostni badminton?!?! Igra se brez mreže? LOL vsak dan kak nov, smešen 'šport'.
Kazalo