Kamnik je osvojil tretje mesto v državnem članskem prvenstvu, potem ko je dobil tudi drugo tekmo (13:9). Foto: Dare Homar
Kamnik je osvojil tretje mesto v državnem članskem prvenstvu, potem ko je dobil tudi drugo tekmo (13:9). Foto: Dare Homar

"V dveh dneh je bilo odigranih 22 tekem v različnih kategorijah," nam je povedal Dare Homar, predsednik vaterpolo kluba Kamnik, ki odlično dela v mladih kategorijah: "Mladinci Kamnika so osvojili drugo mesto v pokalnem prvenstvu, medtem ko so dečki do 13 let v finalu pokalnega prvenstva premagali Triglav iz Kranja."

Tribune so bile polne, gledalci so v sončnem vremenu uživali v zanimivih bojih.

Državno člansko prvenstvo, za 3. mesto, druga tekma:
KAMNIK - KOPER (v zmagah 2:0)
13:9 (4:3, 3:0, 2:3, 4:3)


Mladinci, finale pokala:

KAMNIK - TRIGLAV 9:15

U-13, finale pokala:
KAMNIK - TRIGLAV 9:5


V sredo morda znan državni prvak
Kranjski bazen bo v sredo ob 20.45 gostil morebitno zadnjo tekmo letošnjega finala državnega prvenstva v vaterpolu. Vaterpolisti Slovana Ljubljane po treh tekmah finala proti kranjskemu Triglavu vodijo z 2:1 v zmagah, ekipi igrata na tri zmage.

Ljubljančani so obakrat zmago dosegli na svojem bazenu Kodeljevo v Ljubljani, oba dvoboja sta bila tesna, saj so gostitelji prvič zmagali s 6:5, drugič pa so jim zmago po izenačenem rednem delu na 8:8 prinesli šele kazenski streli, izid je bil 13:12.

Izkušenost na eni in mladost na drugi strani obetata zanimiv dvoboj, saj so na drugi tekmi v Kranju zmagali mladi iz AVK Triglava, razlika pa je bila dva zadetka (6:4). Na prvi in tretji tekmi v Ljubljani so bili v prednosti Kranjčani, a je obakrat do preobrata prišlo v tretji četrtini, ko so Gorenjci naredili preveč napak, ki pa so jih veliko bolj izkušeni Ljubljančani znali izkoristiti in obrniti rezultat.