Nina Kolarič je v Mersinu osvojila srebro. Foto: EPA
Nina Kolarič je v Mersinu osvojila srebro. Foto: EPA
Tudi balinarji želijo na olimpijske igre
Kolaričeva druga v skoku v daljino
Rodićeva in Ratejeva začenjata tekmovanje

Za dva centimetra jo je ugnala Nektaria Panayi s Cipra (6,51 m). Kolaričeva, bronasta na prejšnji SI v Pescari leta 2009, je tekmovanje v Turčiji začela s prestopom, s 6,42 m v drugi seriji pa je le za dva centimetra zaostala za Panayijevo, ki je vodila po prvi seriji. Ciprčanka je potrdila zmago v predzadnji seriji s 6,51 m, Kolaričevi pa niti njena najdaljša daljava dneva v zadnji seriji (6,49 m) ni pomagala, da bi prišla do zlate medalje. Tekmovalka ptujskega kluba je ob dveh prestopih skočila še 6,13 in 6,31 m. Tretja je bila Italijanka Tania Vecenzino (6,38 m). Kolaričeva se tako vse bolj približuje normi za svetovno prvenstvo v Moskvi (6,65 m).

"Z nastopom sem zadovoljna. Moj cilj je bila obramba medalje iz Pescare, ki sem ga dosegla. Precej mi je odleglo po drugem skoku, saj sem dosegla daljavo, ki je bila dovolj za drugo mesto. Želela sem doseči tudi čim boljši izid s čim manj tehničnimi napakami, kjer imam veliko rezerve. Moja raven rezultatov se dviguje in izide presegam iz tekme v tekmo. Upam, da bom kmalu dosegla tudi normo za SP. Zaenkrat imam v načrtu le tekmo v Mariboru 3. julija ter državno prvenstvo, upam pa, da bom lahko nastopila še na kakšni tekmi," je dejala Kolaričeva.

Sara Strajnar je bila v finalu teka na 100 m šesta (11,74), Kristina Žumer pa je izpadla v kvalifikacijah (11,89), Rožle Prezelj je bil sedmi v skoku v višino (2,21 m).

Dvoršakova tik pod odrom
Strelka Živa Dvoršak je v disciplini malokalibrska puška trojni položaj osvojila četrto mesto. V razstreljevanju za napredovanje med tri najboljše jo je za 0,8 kroga ugnala Srbkinja Andrea Arsović. Ljubljančanka se je v današnji finale prebila s četrtim dosežkom, potem ko je zadela 579 krogov.

Maja Tvrdy, Nika Koncut in Iztok Utroša so se po današnjih uspešnih nastopih uvrstili v četrtfinale badmintonskega dela, Utroša pa skupaj z Miho Horvatom tudi v polfinale moških dvojic.

Teniški igralec Blaž Rola se je prebil v polfinale, potem ko je premagal Italijana Stefana Travaglia s 6:3, 3:6 in 6:2. Njegov polfinalni tekmec bo Tunizijec Malek Jaziri, sicer prvi nosilec v Mersinu. V četrtfinalu se je poslovila Manca Pislak, preboj v polfinale ji je onemogočila Italijanka Anastasia Grymalska po zmagi s 6:4 in 6:0.

Odbojkarici brez finala
Odbojkarici na mivki Simona Fabjan in Andreja Vodeb se nista prebili v veliki finale, to sta jim v polfinalnem obračunu onemogočili imenitni in izjemno kakovostni Italijanki Greta Cicolari in Marta Menegatti, ki sta zmagali z 2:0 (16, 11).

Jadralska reprezentanca je vse možnosti za naskok na medalje zapravila pred zadnjo regato, tudi ta pa ni bistveno posegla v njihovo končno razvrstitev. Najboljši slovenski dosežek v Turčiji je peto mesto Tine Mrak in Veronike Macarol v razredu 470. Njuna reprezentančna kolegica Kim Pletikos je zasedla končno deveto mesto v razredu laser radial, Andraž Gulič in Mitja Nevečny sta bila osma v razredu 470, v laserju je Nik Pletikos zasedel 15., Matej Valič pa 16. mesto.

Tudi balinarji želijo na olimpijske igre
Kolaričeva druga v skoku v daljino
Rodićeva in Ratejeva začenjata tekmovanje