Sašo Bertoncelj je nastopil z izhodiščno oceno 16,500. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je nastopil z izhodiščno oceno 16,500. Foto: EPA

Bertoncelj ima ta čas prvo oceno (za izvedbo je posegel prek 9 točk) kvalifikacij, ki pa se bodo končale šele jutri. Kljub temu je že zdaj jasno, da iz najboljše osmerice bržkone, razen v teoriji, ne more več izpasti.

Zaradi rekordnega števila nastopajočih kvalifikacije potekajo dva dni, tako da bo jutri okoli 16. ure po slovenskem času dokončno znano, s katero oceno si je pritelovadil finalni nastop. Finale bo sicer čez en teden.

Bertoncelj ne ve, kako mu je uspelo
"Ne vem, res ne vem, kako mi je to uspelo. Če bi me kdo gledal, kaj sem te dni počel na treningih, in potem današnji nastop, ne bi verjel. A na tekmi mi je šlo super. Takšne predstave na treningih ne morem pokazati, ker se težko tako zberem, na tekmi pa stisnem in s pomočjo adrenalina očitno gre. Težko je, a nekako sem se zadnje čase naučil dobro prenašati te pritiske velikih tekmovanj,"
se je po uspešnem kvalifikacijskem nastopu na široko smejalo Bertonclju.

Poleg Bertonclja sta v današnjih kvalifikacijah nastopila še dva debitanta na SP, Žiga Šilc in Peter Lampret. Šilc je na parterju prejel 14,300 točke, na preskoku pa 13,133, medtem ko je Lampret za nastop na bradlji po padcu zbral 12,366, na krogih pa 13,866. Oba sta zaostala za pričakovanji vodstva reprezentance.