Lovro Leban in Rok Kuk sta nastopila po pričakovanjih. Foto: Ervin Čurlič
Lovro Leban in Rok Kuk sta nastopila po pričakovanjih. Foto: Ervin Čurlič
Jošt Zakrajšek
Jošt Zakrajšek je nekaj časa celo vodil. Foto: RTV SLO
Zakrajšek zadovoljen s šestim, Kuk in Leban s petim ne
Rok Kuk in Lovro Leban peta v Zagrebu

Kuk in Leban sta za stopničkami zaostala sekundo in pol, od vrha navzdol pa so se na zmagovalnem odru razvrstili Madžara Rudolf Dombi in Roland Kökeny, Nemca Martin Hollstein in Andreas Ihle ter Slovaka Peter Gelle in Erik Vlček.

Peto mesto realen domet
"Z rezultatom in prvenstvom sva doslej zelo zadovoljna. Peto mesto je najin realen domet tukaj. Že po kvalifikacijah smo vedeli, da bodo prvi trije čolni nekako razred zase. Nemca, Madžara, Slovaka bodo le v igri za olimpijsko zlato, tu bi zraven dal še Rusa, ki na EP-ju ne nastopata. Potem pa so drugi čolni v najinem rangu. Vedela sva, da sva lahko boljša od vseh njih, premagala sta naju le Srba, za tri stotinke sekunde nama je zmanjkalo do četrtega mesta. Prvi trije čolni so vendarle v vzponu forme pred OI, medtem ko nama že malce pada po svetovnih pokalih. Ampak sva zadovoljna s tem, kako sva izpeljala sezono," je potegnil črto Kuk.

Zakrajšek popustil v zadnjih 250 metrih
Zakrajšek je za kolajno zaostal dobre tri sekunde. Zmagal je Nemec Max Hoff pred Dancem Renejem Holtnom Poulsnom in Špancem Franciscom Cubelosom. "Že nekaj dni se počutim zelo dobro in zato sem se na štartu odločil, da bom vodil tekmo. S štarta sem se res pognal zelo hitro, občutki so bili odlični, čoln je lepo drsel. To pa je bila hkrati težava, saj sem preveč užival v tem in nisem malo popustil na hitrosti, kar me je malce kaznovalo v zadnjih 250 metrih. S šestim mestom sem lahko res zadovoljen, sploh v tem olimpijskem letu, ko so vsi izvrstno pripravljeni. Pa tudi sam čas je tak, kakršnega smo si lani lahko samo zamišljali. Letos pa sem to že nekajkrat izpolnil," je po tekmi povedal Zakrajšek.

V nedeljo čakata nastopa še Kuka in Lebana v finalu na 500 metrov ter Zakrajška na 5.000 metrov.

Berčič osmi v Seu d'Urgellu
Divjevodaši pa so se merili na tretji tekmi svetovnega pokala, ki jo je gostil Seu d'Urgell. Edini slovenski finalist v soboto je bil kanuist Anže Berčič, ki je osvojil osmo mesto. Berčič je v Španiji dobro veslal in v polfinalu postavil tretji čas, v finalu pa je z enim dotikom za tretjim mestom zaostal tri sekunde. Zmagal je Španec Jordi Domenjo pred Britancem Davidom Florenceom in Francozom Tonyjem Estanguetom.

Berčič moral skozi ena vrata vzvratno
"S polfinalom sem bil bolj zadovoljen, saj mi je uspelo nekaj stvari bolje odveslati in nisem imel takšnih težav z vodo. Tudi v polfinalu mi čoln v spodnjem delu proge ni najbolj stekel, a sem se boril do konca, tako da je bila vožnja lepa. V finalu pa sem imel na začetku nekaj smole z vodo, tako da sem moral ena vrata preveslati vzvratno. Boril sem se še naprej, ampak mi je že nekoliko začelo zmanjkovati moči, tudi odločen nisem bil tako kot v polfinalu. Sicer pa je bilo kar dobro, sem zadovoljen," je po tekmi povedal Berčič.

V popoldanskih kvalifikacijah sta uspešno nastopili kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj ter dvojec Luka Slapšak/Urban Jarc.

Zakrajšek zadovoljen s šestim, Kuk in Leban s petim ne
Rok Kuk in Lovro Leban peta v Zagrebu