Slovenske judoistke so bile v Bukarešti zelo uspešne. Foto: EPA
Slovenske judoistke so bile v Bukarešti zelo uspešne. Foto: EPA

Na močni tekmi svetovnega pokala v Bukarešti je tekmovalo 82 judoistk iz 24 držav. Uspešno leto slovenskega juda se je nadaljevalo tudi v Romuniji, tokrat pa so zablestele mlade slovenske judoistke. Nini Miloševič je uspel dosežek kariere. V kategoriji do 63 kg je najprej premagala domačinko Ano Mario Varga, v drugem dvoboju pa Nizozemko Esther Stam, ki je sicer kar 53 mest pred njo na svetovni lestvici.

V polfinalni borbi je premagala še udeleženko letošnjih olimpijskih iger Severine Nebie iz Burkine Faso. V finalni borbi pa je nato morala priznati premoč, a le z minimalno razliko ene juke, Britanki Gemmi Howell.

Vršičeva prikazala dobre borbe
Zelo dobre borbe je prikazala tudi Kristina Vršič v najlažji ženski kategoriji do 48 kg. Vršičeva, ki se je pomerila s tremi romunskimi tekmovalkami, je v prvi borbi premagala Diano Kovacs, v drugi je izgubila s Carmen Bogdan, 32. na svetovni lestvici, v boju za tretje mesto pa je nato z iponom ugnala Deniso Ungureanu. Zmagala je Belgijka Amelie Roussenau pred Bogdanovo.

Peto mesto Urekove
S petim mestom se je izkazala tudi Urška Urek v kategoriji nad 78 kg. V prvem dvoboju je premagala domačinko Beato Kabat. V polfinalni borbi je izgubila s poznejšo zmagovalko Venezuelko Giovanno Blanco, tudi udeleženko olimpijskih iger v Londonu, v borbi za tretje mesto pa še z Romunko Andreo Paneo.