Ljubljana Silverhawksi so tretjič igrali v CEFL Bowlu in drugič izgubili. Prvaki so postali leta 2012, ko so v Beogradu Vukove premagali s 34:21. Foto: Jan Pirnat
Ljubljana Silverhawksi so tretjič igrali v CEFL Bowlu in drugič izgubili. Prvaki so postali leta 2012, ko so v Beogradu Vukove premagali s 34:21. Foto: Jan Pirnat

Silverhawksi, ki so tretjič zaigrali v CEFL Bowlu, so imeli pred začetkom drugega polčasa vse niti v svojih rokah. Imeli so lepo prednost (17:7), a so si v nadaljevanju privoščili preveč napak. Igra v napadu se je sesula kot hišica iz kart, Beograjčani pa so spodrsljaje Ljubljančanov izkoristili in rezultat spreobrnili sebi v prid.

Na koncu so se še šestič veselili naslova prvaka v Ligi CEFL. Kluba sta se v finalu lige sicer pomerila že dvakrat - prvi obračun v Ivančni Gorici leta 2010 so dobili Srbi (20:42), drugega v Beogradu pa pred dvema letoma Ljubljančani (21:34).

Na odmor s +10
Ljubljančani so tekmo začeli odlično, navdušil je Gregor Črepinšek s tekom, dolgim 60 jardov, po prvi četrtini pa so Ljubljančani vodili z 10:7. V prvem polčasu je bil vrhunec njihove napadalne igre zadetek Matica Tomšeta s tekom, dolgim 50 jardov, na tretjem poskusu in dvajset. Tomšeta je s podajo lepo našel Kenric McNeal, nekdanji igralec Texasa A&M v ameriški univerzitetni ligi. Na odmor so Ljubljančani krenili s prednostjo desetih točk (17:7).

Popoln kolaps v nadaljevanju
Toda drugi polčas je postregel s povsem drugačno zgodbo. Vukovom je pred zadnjo četrtino, tudi po zaslugi odlične obrambe, uspelo zaostanek prek Pavla Plamenca znižati na -3 (17:14), nato pa so tekmo po napakah nasprotnika in na krilih izjemnega podajalca Shauna Rutherforda, ki je v ameriški univerzitetni ligi pred dvema letoma igral za Texas State Bobcatse, dobili s preobratom. Rutherford je tekmo končal s tremi zadetki (za enega je podal, dva je dosegel sam).

Liga CEFL, finale:
LJUBLJANA SILVERHAWKS - BEOGRAD VUKOVI
17:27 (10:7, 7:0, 0:7, 0:13)

Beograd Vukovi so šestič osvojili naslov prvaka v Ligi Cefl. Predtem jim je to uspelo v letih 2007, 2009-2011 in 2013.