Litijani lahko že v petek znova osvojijo naslov. Foto: Drago Perko/futsal.si
Litijani lahko že v petek znova osvojijo naslov. Foto: Drago Perko/futsal.si
Litijani še zmago oddaljeni od naslova

Za 11. naslov prvaka potrebujejo Litijani le še eno zmago, naslednja tekma bo v petek v Kobaridu.

Po vodstvu Oplasta ob odmoru so gostitelji naredili preobrat in s tremi zadetki dosegli drugi uspeh na domačih tleh. Primož Zorč je dosegel prvi gol za goste, ob polčasu pa je bil izid 1:2. Najprej so domači izenačili z golom Damirja Pertiča, Jani Ručna pa je z desne presenetil domačega vratarja Damirja Puškarja.

V 26. minuti so Litijani prek Boruta Ručne izid izenačili. Po pobudi Oplasta so na svoj račun v 31. minuti spet prišli gostje. Zorč je pobegnil, zrušil pa ga je Danijel Pantić. Sodnik mu je z rdečim kartonom pokazal pot v slačilnico, a čeprav so imeli domači dve minuti igralca manj, je Pertič izkoristil zmedo v vrsti Oplasta, dobil žogo in stresel okvir vrat. V 36. minuti se je še tretjič stresla mreža gostov, od daleč je natančno meril reprezentant Gašper Vrhovec. Gostje so med igralce v igro poslali vratarja, da bi nadoknadili zaostanek. To jim ni uspelo, Milivoje Simeunović pa je v predzadnji minuti postavil končni izid.


Izjavi po tekmi:

Saša Leban, trener Oplasta: "Pokazali smo povsem drug obraz kot na prvi tekmi. Igrali smo precej boljše, zaslužili smo si to zmago. Imeli smo tudi igralca več, a nismo zabili gola. Litija je vnovič izkoristila svoje izkušnje in strelce z razdalje. Mi se ne predajamo!"

Bojan Žunko, trener Litije: "Tekma je bila pričakovano težka. V prvem polčasu pa nismo znali parirati agresiji Oplasta. Naredili smo tudi dve neumnosti za oba zadetka Oplasta. A smo uspeli strniti vrste in zrežirati preobrat. Čestitam svojim fantom."

Finale, druga tekma:
LITIJA - OPLAST KOBARID 4:2 (1:2) 2:0
Pertič 18., B. Ručna 26., Vrhovec 36., Simeunović 39.; Zorč 11., J. Ručna 20.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.

Litijani še zmago oddaljeni od naslova