Olimpijske igre v Londonu se bodo začele konec julija. Foto: MMC RTV SLO
Olimpijske igre v Londonu se bodo začele konec julija. Foto: MMC RTV SLO

Ker bo oddaja Londonski vrtiljak na sporedu dan pred osmim marcem, bodo seveda v ospredju športnice. Spomnili se bomo vseh slovenskih dobitnic odličij s poletnih olimpijskih iger.

Spoznavali bomo tudi razvijajočo se vlogo žensk v športu skozi zgodovino. Izvedeli boste, zakaj je imela velika teniška igralka Billy Jean King tako zelo pomembno mesto v boju za emancipacijo ženskega športa; zakaj je bila junakinja prvega ženskega olimpijskega maratona tekmovalka z repa uvrščenih in tudi, kdo so bile (ali če hočete, bili) prevarantke v ženskem krilu.

Vse to ob klepetu voditeljice Sanje Modrić z dolgo prvo damo slovenskega športa, Brigito Bukovec. Danes ob 20.00 na TV SLO 2.

Tudi oddaja Športni izziv, ki se bo začela ob 20.30, bo popolnoma posvečena športnicam. Rdeča nit pogovora bodo ženske v vrhunskem športu. Gostje bodo Marta Bon, nekdanja rokometašica, nato trenerka in tudi selektorka, Nataša Kejžar, nekdanja plavalka in polfinalistka na OI v Sydneyju, Romana Zrnec, prva dama slovenskega relija, in Lidija Kristančič, nekdaj Benedetič-Lapajne, skakalka v višino in dvakratna udeleženka OI. Oddajo bo vodil Ervin Čurlič.