Mina Markovič bo v Kranju poskušala postati skupna zmagovalka svetovnega pokala. Foto: PZS
Mina Markovič bo v Kranju poskušala postati skupna zmagovalka svetovnega pokala. Foto: PZS

Slovenski uspeh je dopolnila Maja Vidmar, ki se je po poškodbi prsta vrnila s šestim mestom.

Markovičeva je v polfinalu kot edina tako v ženski kot v moški konkurenci preplezala do vrha smeri. V finalu je nastopila zadnja, v smeri je bila prepričljiva, vendar pa si je privoščila tudi nekaj napak, in na koncu se je morala po dveh zmagah zadovoljiti z drugim mestom. Boljša je bila le Južnokorejka Džain Kim, četrta v polfinalu, ki pa je v finalni smeri ohranila več zbranosti, preplezala dva giba več od najboljše Slovenke in z zmago ohranila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Odgovor na vprašanje o skupni zmagovalki svetovnega pokala v težavnosti bo tako ponudila zadnja tekma sezone, ki bo 16. in 17. novembra v Kranju. Kimova ima pred zadnjo tekmo 625 točk, Markovičeva pa ima na drugem mestu 595 točk in torej za Kimovo zaostaja za 30 točk.

Izmed preostalih Slovencev je Domen Škofic zasedel 11. mesto, Tina Šušteršič je bila 12., Urban Primožič 14. in Katja Kadič 21.

"V finalu je bila smer nekoliko drugačna, bolj razgibana, dinamična, počutila sem se, kot da rešujem rebuse in uganke. Kar nekajkrat sem se 'zataknila' na oprimkih, na koncu pa sem vseeno sestavila eno takšno plezanje, ki pa je bilo žal dovolj le za drugo mesto," je povedala Markovičeva.