Matej Žagar je v dobri formi, trenutno pa mu največ skrbi povzroča motor:
Matej Žagar je v dobri formi, trenutno pa mu največ skrbi povzroča motor: "Zdaj je bil motor na servisu in ugotovili smo počene valje, težava pa je, ker lahko proizvajalec nove zagotovil šele čez 14 dni. Trenutno imam kar stresno obdobje glede tega, ali bodo 'mašine' nared ali ne." Foto: Aleš Fevžer
Žagar po nastopu v Ljubljani

Žagar z drugim mestom ni bil najbolj zadovoljen. "S temi motorji sem naredil odličen rezultat. Prepričan pa sem, da bi, če bi imel na voljo svoje najboljše motorje, tudi zmagal," je po dirki dejal redkobesedni Žagar. Potrdil je, da je najboljše prihranil za naslednje nastope v seriji Grand Prix.

Sramota, kakšno stezo so pripravili
Žagar je okrcal prireditelje dirke, svoj matični klub AMTK Ljubljana: "Sam nisem imel težav na stezi, lahko pa povem, da je sramota ljubljanskega kluba, kakšno stezo so pripravili. Totalno nezanimivo in s tem se strinja vsak dirkač," je dejal Žagar, ki ga je takoj po dirki čakala dolga vožnja na Poljsko na nedeljsko ligaško tekmo.

Žagarju dobro kaže v elitnem razredu
V kvalifikacijah si je naslednjo stopnjo, ki bo 21. junija, zagotovila deseterica danes najboljših. Žagar bo, tudi če se bo morda odpovedal nadaljevanju kvalifikacij (na koncu uspeh prinesejo le trem dirkačem), vsaj po dozdajšnjih rezultatih v sezoni, ostal član serije Grand Prix. Za neposredno uvrstitev mora biti na koncu sezone vsaj osmi, trenutno pa je peti z minimalnim zaostankom za vodilnimi.

Drugi slovenski predstavnik Matic Voldrih je bil 12. Nastopila sta še Maks Gregorič in Denis Štojs, ki sta bila danes rezervi, ker je Ukrajinec Andrij Kobrin po dveh vožnjah ostal brez delujočega motorja. Štojs je tekmovanje končal z eno točko, Gregorič pa z dvema.

Žagar po nastopu v Ljubljani