Floyd Mayweather je po letu 2007 le en dvoboj dobil z nokavtom, preostalih osem pa po točkah. Foto: Reuters
Floyd Mayweather je po letu 2007 le en dvoboj dobil z nokavtom, preostalih osem pa po točkah. Foto: Reuters

Mayweather velja za najboljšega boksarja generacije. Dobil je vseh 48 obračunov, v katerih je stopil v ring. Berto - kot pravijo številni - naj ne bi bil dovolj vreden in zanimiv za piko na i dolgi karieri. Berto je namreč v zadnjih šestih obračunih izgubil kar trikrat, tudi proti dvema boksarjema, ki jih je Mayweather premagal.

Želi se posloviti s piko na i
Američan ima zato kar nekaj težav pri promociji svojega zadnjega obračuna, ki bo 12. septembra v Las Vegasu. "Ne vem, zakaj, a veliko treniram za ta dvoboj. Najbrž zato, ker se želim posloviti res z vrhunsko predstavo."

Denarja ima več kot dovolj
Leta 2008 se je že upokojil, a se hitro vrnil. Bo tako tudi tokrat? Mayweather je odločen: "Lahko mi ponujajo veliko denarja, a me ne bodo prepričali. Imam namreč veliko denarja. Vse je v redu. Zdaj sem star mož, imam 38 let."

"Pričakujte kri"
Pri zadnjem obračunu z Mannyjem Pacquiajem so se mediji prizadevali za številne in zanimive zgodbe, v reki denarja so se pretakali milijoni, zdaj je ta dvoboj težje spraviti na naslovnice, zato je Mayweather v napovedih še glasnejši, kot običajno: "Glede na najino pripravljenost za dvoboj ne pričakujte knockdowna. Pričakujte jih več! Videli jih boste veliko in videli boste kri. Veliko krvi."