Judoistka Lucija Polavder je ob odprtju Sredozemskih iger nosila slovensko zastavo. Foto: EPA
Judoistka Lucija Polavder je ob odprtju Sredozemskih iger nosila slovensko zastavo. Foto: EPA
Belakova, Dimic in Božičeva pred Sredozemskimi igrami

Uvodne slovesnosti se je udeležil vrh turškega političnega in gospodarskega življenja, na čelu s predsednikom turške vlade Recepom Tayyipom Erdoganom, ki je tudi uradno odprl igre, prireditve pa sta se udeležila tudi predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Jaques Rogge in prvi mož Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič.

Do zdaj že 125 kolajn za Slovenijo
Slovenija se bo na letošnjih sredozemskih igrah predstavila v atletiki, badmintonu, balinanju, boksu, ritmični in športni gimnastiki, jadranju, judu, kajaku na mirnih vodah, karateju, lokostrelstvu, namiznem tenisu, odbojki na mivki, plavanju, rokoborbi, rokometu, strelstvu, odbojki, taekwondoju, tenisu in veslanju. Na dosedanjih petih igrah treh celin v Languedoc-Roussillonu leta 1993, Bariju leta 1997, Tunisu leta 2001, Almeriii leta 2005 in Pescari leta 2009 je skupno osvojila 125 kolajn, od tega 32 zlatega, 37 srebrnega in 56 bronastega leska.

Že prvi dan nekaj močnih orožij v ognju
Le dan po odprtju iger se bodo v tekmovalne arene že podali številni slovenski tekmovalci in tekmovalke ter se preizkusili v boksu, jadranju, judu, plavanju, gimnastiki, taekwondoju in veslanju. Slovenija bo imela že prvi dan nekaj močnih orožij v ognju, med drugim bo nastopil tudi plavalec Damir Dugonjić na 100 metrov prsno, končni odločitvi pa bosta padli v taekwondoju in judu. Slovenska judoistična odprava v Mersinu je napovedala boj za najvišja mesta, v petek pa bodo nastopili Petra Nareks (do 52 kg), Vlora Beđeti (do 57 kg), Matjaž Trbovc (do 60 kg) in Andraž Jereb (do 66 kg).

Belakova, Dimic in Božičeva pred Sredozemskimi igrami