Blanka Vlašić in Ivica Kostelić sta znova postala najboljša športnika Hrvaške. Foto: EPA
Blanka Vlašić in Ivica Kostelić sta znova postala najboljša športnika Hrvaške. Foto: EPA

Za Vlašićevo je nagrada za športnico leta že druga zaporedna, skupno pa šesta (2004, 2007, 2008, 2009, 2010 in 2011), tako da se je že močno približala Janici Kostelić, ki je bila osemkrat športnica Hrvaške. Njen brat Ivica je nagrado dobil četrtič. Vlašićeva si je priznanje za leto 2011 prislužila s srebrno medaljo v skoku v višino na svetovnem prvenstvu v Daeguju v Južni Koreji, Kostelić pa s skupno in slalomsko zmago v svetovnem pokalu.

Ostali dobili le drobtinice
"Imela sem sezono mešanih občutkov. Nisem bila zadovoljna z izidi, nisem bili prepričana, da bom sploh lahko nastopila na svetovnem prvenstvu. Zdaj so vse poškodbe sanirane. V naslednji sezoni me čakajo olimpijske igre v Londonu, kjer si želim zmagati, saj sem na vrhuncu kariere," je povedala Splitčanka, ki je prejela kar 307 glasov, Ana Zaninović (taekwondo) jih je dobila 44, strelka Branka Pereglin pa 5.

"Moji cilji so zelo visoki tudi v tej sezoni. Zdravje je zaenkrat zelo dobro, leprav me še vedno boli koleno. Vseeno lahko delam z maksimalno intenziteto," je dejal Ivica, ki je prejel 357 glasov. En glas so prejeli nogometaš Luka Modrić, jadralec Tonči Stipanović in boksar Hrvoje Sep.

Ekipna naslova sta pripadla košarkašicam za peto mesto na evropskem prvenstvu na Poljskem ter vaterpolistom, ki so bili bronasti na svetovnem prvenstvu na Kitajskem.