Darko Jorgić bo nastopil na olimpijskih igrah v Parizu. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić bo nastopil na olimpijskih igrah v Parizu. Foto: www.alesfevzer.com

Poraza najboljših slovenskih igralcev sta v Singapurju, kjer je tudi sedež organizacije, ki skrbi za turnirje v namiznem tenisu, popolnoma različna. Deni Kožul je, denimo, približno toliko nižje uvrščen na svetovni lestvici od Indijca, kot je Darko Jorgić pred njim.

Ko smo videli žreb za ta turnir, ki ima več kot milijonski nagradni sklad, je vse kazalo v smer, da bi predvsem prvi slovenski loparček Jorgić moral preseči lansko uvrstitev, ko je igral v osmini finala. Glede na 15. mesto na svetovni razpredelnici mu to nekako tudi pripada. Tokrat mu je žreb v prvih treh krogih namenil igralce, ki so niže na svetovni lestvici. Ob tem pa niti eden ni prihajal iz azijskega konca sveta. To je namreč v namiznem tenisu zelo pomembno. Na koncu pa Jorgić ni prišel prek drugega dvoboja, tako da je v zadnjih dneh v Singapurju celo Deni Kožul prišel večkrat k igralni mizi.

Če se nam poročevalcem ničkolikokrat zdi, da je trditev, da danes vsi igrajo na visoki ravni, prej kot ne kliše, pa očitno, kar močno drži. Tega se športniki sami najbolj zavedajo, saj dokler ne vpišejo zmage, se lahko zgodi marsikaj. Ko je Jorgić začel dvoboj z Ačanto z dobljenim nizom, večina niti pomislila ni, da dvoboj lahko izgubi. Poznavalci pa so takoj vedeli, da to ni bil dan, ki bi Hrastničanu prinesel izenačenje lanskega dosežka na turnirju, ki spada med pet najmočnejših v sezoni.

Posledično bo na naslednji svetovni lestvici Jorgić najbrž izgubil kakšno mesto. In po porazu je hitro priznal, da je prehitro razmišljal in računal, kaj bi mu prinesel preboj med osem najboljših, kjer bi ga čakal drugi nosilec Kitajec Vang Čukin, ki morda v tem trenutku igra najboljši namizni tenis na svetu. Že pred vrnitvijo v Evropo pa je sporočil, da je glava že pokonci in da tudi še ni izgubil upanja, da se prebije na mesta, ki bi mu omogočila status nosilca tudi na olimpijskem turnirju v Parizu.

Tam bo Jorgić znova igral tudi v ekipnem delu, kar pa je sploh poseben uspeh našega namiznega tenisa. Sploh če pomislimo, da je le on med najboljšimi stotimi na svetu. Ampak kot smo že vajeni, ko si na igrišču, svetovne ali pa kakršne koli druge lestvice ne veljajo veliko.

Nekaj pomeni le dogajanje na mizi in ob njej. Bomo pa vse najboljše slovenske namiznoteniške igralce, izjema je le Darko Jorgić, konec meseca videli tudi na turnirju svetovne serije na Otočcu. Darko pa pride junija v Ljubljano.