Foto:
Foto:
Zabijanje Vladimirja Radmanovića ob Italijanu Robertu Chiacigu.

Tekmo je odločila kolektivna igra NBA zvezdnikov, ki so blesteli predvsem v obrambi in so se tako po blamaži proti Portoriku pobrali. Najboljši strelec pri "sanjskem moštvu " je bil Allen Iverson (17 točk), Tim Duncan jih je prispeval 14. Za Gostitelje je Antonios Fotsis dosegel 22 točk. V najzanimivejši tekmi v skupini A je Srbija in Črna Gora s 74:72 premagala Italijo. Izidi.

Pomembna zmaga SČG-ja
Italija je tekmo slabo začela in večji del srečanja zaostajala. Največja prednost košarkarjev iz Balkana je bila 12 točk, a so jih Italijani sredi zadnje četrtine ujeli. Nato so jim "Plavi" spet ušli na plus osem, a se je Azzurrom pol minute pred zadnjim zvokom sirene uspelo pobrati in so izenačili. Tekmo je s črte za proste mete odločil Miloš Vujanić.

Najboljši strelec za svetovne prvake je bil Igor Rakočević z 19-imi točkami. Dejan Bodiroga jih je dodal 15. Za tretje uvrščeno ekipo iz zadnjega EP-ja je Massimo Bulleri dosegel 15 točk.

Suvereni Španci
Dobro formo so prikazali tudi Španci, ki so brez večjih težav premagali svetovne podprvake Argentince. Odlično je delovala predvsem naveza Pau Gasol - Juan Carlos Navarro, ki je skupaj dosegla kar 34 točk.

Odlični Ming in poraz Portorika
Na tekmi med Kitajsko in Novo Zelandijo (69:62) je blestel center Houston Rocketsov Jao Ming, ki je dosegel 39 točk in 13 skokov. Naslednji najboljši strelec za Kitajce je bil Mo Ke z le 8 točkami. Litva je premagala Portoriko s 98:90 in je tako dosegla že drugo zmago na OI.