Foto:
Foto:
Bernard Williams

Svetovnega prvaka iz leta 1998 so pri jemanju eritropoetina zasačili na treningu, po pravilih švicarskega olimpijskega komiteja pa je suspendiran takoj oziroma še pred izidi drugega testa.

Zaenkrat še ni znano, ali bodo Švicarji namesto klubskega kolega Tadeja Valjavca pri Phonaku v Atene poslali drugega kolesarja. Rok za prijavo se izteče v četrtek dopoldne.

Zaradi uživanja nedovoljenih poživil iger ne bodo videli tudi irski tekač na 10.000 metrov Cathal Lombard, španski kanuist na mirnih vodah Jovino Gonzalez (oba EPO) ter grška baseballista Andrew James Brack (anabolični steroidi) in Derek Nicholson (diuretiki).

Williams na OI kljub kajenju "trave"
Ameriški šprinter Bernard Williams pa bo kljub temu, da je bil pozitiven na doping testu na junijskem atletskem mitingu v Sevilli, v Atenah lahko nastopil. V njegovem vzorcu so našli sledi kanabisa, Ameriška protidopinška agencija pa mu je po posvetovanju z Mednarodno atletsko zvezo prisodila "le" javni opomin. Williams je v Sydneyju osvojil zlato kolajno s štafeto 4 x 100 metrov.