Foto:
Foto:
Merlene Ottey se je zlahka uvrstila v polfinale.

Jolanda Čeplak se je uvrstila v polfinale teka na 800 metrov. Merlene Ottey je enako uspelo na 100 m, Primož Kozmus je zlahka zmogel kvalifikacijsko normo. V polfinalu teka na 400 metrov bo tekel tudi Matija Šestak.



"Zelo sem bila živčna, ker se je tekma začela z 20-minutnim zamikom. Tekmovalci smo bili dolgo v prostoru, kjer čakamo na start in zato slabše ogreti kot običajno. Moj osebni cilj je bil, da narekujem ritem in osvojim prvo mesto v skupini. To mi je uspelo, čeprav nisem bila stoodstotna. Že v polfinalu me čaka težko delo in tek na vso moč. Danes je dobro formo pokazala Kelly Holmes, seveda pa ne smemo pozabiti na branilko naslova Mario Mutolo," je dejala Čeplakova.

"Start ni bil najboljši, ker imam težave z novim startnim blokom. Dopoldan sem dosegla dober čas in popoldan načrtovala državni rekord, a mi je bilo po začetnih korakih jasno, da to ne bo mogoče. Zato sem se odločila za taktičen tek, kjer sem imela tretje mesto in polfinale zagotovljeno. Državni rekord je izziv za naslednji tek," pa je svoj nastop ocenila Otteyjeva.


V kvalifikacijah skoka v višino je izpadel Rožle Prezelj (220 cm). Boštjan Šimunič je v troskoku dosegel 16,07, kar je zadoščalo za 37. mesto.