Foto:
Foto:
Zmagovalna trojka preizkušnje kajakašev na 1.000 metrov.
Veselje Zsuzsanne Voros po opravljeni vaji.
Slavje Južne Korejke v naročju svojega trenerja po koncu finalnega dvoboja v taekwondoju v kategoriji do 57 kilogramov.
Gunn-Rita Dahle zmagoslavno skozi cilj.
Američanke (na sliki Shery Swoopes) so se morale močno potruditi za zmago nad Rusijo.

Na atletskem štadionu je bil junak dneva Kitajec Šjang Liu, ki je v finalu teka na 110 m z ovirami izenačil 12 let star svetovni rekord Britanca Colina Jacksona 12,91. Več o atletskem dogajanju.

Osmo zlato za Birgit Fischer
Kajakašem in kanuistom na mirnih vodah so podelili šest kompletov medalj. Norvežan Eirik Veraas Larsen je zmagal v preizkušnji kajakašev na 1.000 metrov, Španec David Cal pa je na isti razdalji v kanuju presenetil prvega favorita Nemca Andreasa Dittmerja.

Švedski kajakaški dvojec je dobil tekmo na 1.000 m, v kanuju sta bila prva Nemca. Finale kajakaških četvercev na 1.000 m je pripadel Madžarom, na pol krajši razdalji pa Nemkam. 42-letna Birgit Fischer je osvojila že osmo olimpijsko zlato, skupno pa že enajsto medaljo, kar jo uvršča na šesto mesto večne lestvice najboljših olimpijcev. Izidi.

Harladova s 14. mesta do brona
Madžarska je dobila olimpijsko prvakinjo v modernem peteroboju. Zmagala je Zsuzsanna Voros pred Latvijko Jeleno Rublevsko in Britanko Georgino Harland. Madžarka, ki je bila svetovna prvakinja leta 1999, 2003 in 2004, je bila po streljanju tretja. Vodstvo je prevzela po sabljanju in ga do konca ni več izpustila. Podvig je uspel Harlandovi, saj se je s 14. mesta z odličnim tekom prebila do bronaste kolajne.

Prvo zlato v domovino taekwondoja
Domovina taekwondoja Južna Koreja je osvojila prvo zlato medaljo v tem športu v Atenah. V kategoriji do 57 kilogramov jo je priborila Dži Von Džang, ki je tesno premagala Američanko Nia Abdallah. 24-letnica je po dveh rundah vodila za štiri točke, v zadnji pa jo je tekmica trikrat zbila na tla. V dvoboju za bronasto medaljo je Mehičanka Iridia Salazar ponovila četrtkov uspeh svojega brata Oscarja.

Iranec ni ponovil napake
Pri moških do 68 kg je bil najbolj spreten Iranec Hadi Bonehkohal, ki je pred štirimi leti v Sydneyju kot aktualni svetovni prvak domov odšel le z bronom. Tokrat pa ni ponovil napake in je premagal dvakratnega svetovnega prvaka Hsjung Či Huanga 4:3, čeprav je zaostajal že za dve točki.

Norvežanka je čakala tekmice
Preizkušnjo gorskih kolesark je pričakovano dobila Norvežanka Gunn Rita Dahle, ki je najbližjo tekmico na 31,3 km dolgi progi ugnala za skoraj minuto. Še zanimivost: Danko Mette Andersen je sredi dirke pičila čebela in zato ni prikolesarila do cilja. Izidi.
Najbolj usklajene Rusinje
V sinhronem plavanju so na ekipni tekmi v prostem programu sodnike najbolj prepričale Rusinje. Druge so bile Japonke, tretje pa Američanke. Izidi.
S konjem je najbolje ovire preskakoval
Irec Cian O'Connor. Izidi.
V nogometu je pri moških Italija z 1:0 premagala Irak in osvojila bronasto medaljo.

V finalu hokeja na travi so Avstralci po podaljšku z 2:1 premagali Avstralijo. V tekmi za tretje mesto so Nemci prav tako podaljšku premagali Špance s 4:3.

V finalu Hrvaška in Rusija
V rokometnem finalu se bodo merili Hrvati in Nemci. Hrvaška je s 33:31 premagala Madžarsko, Nemčija pa z 21:15 Rusijo. Več o rokometnem dogajanju.
Pri ženskah se bodo za zlato medaljo borile Južnokorejke in Danke. Prve so z 32:31 premagale evropske prvakinje iz Francije, Danska pa ni imela težav z Ukrajino (29:20).

Košarkarski finale: Argentina - Italija
Košarkarji Argentine so v polfinalu premagali ZDA z 89:81 in se bodo v finalu srečali z Italijani, ki so presenetljivo s 100:91 premagali Litvo. Več o košarkarskem dogajanju.
Serija je bila ogrožena
V finale ženskega košarkarskega turnirja so se z zmago proti Rusiji s 66:62 uvrstile branilke naslova iz ZDA. Nazadnje so Američanke izgubile proti Skupnosti neodvisnih držav na igrah v Barceloni leta 1992, od takrat pa so nanizale 22 zmag. Serija je bila tokrat še najbolj ogrožena, saj so se štiri minute pred koncem Rusinje približale le na dve točki zaostanka. V finalu se bodo Američanke pomerile z Avstralkami, ki so z 88:75 premagale Brazilijo.

Madžari v finalu vaterpola
Madžarski vaterpolisti so se uvrstili v finale, potem ko so s 7:5 premagali Rusijo. Odločitev je padla v tretji četrtini, ki so jo dobili Madžari z 2:0. Prvi strelec je bil s tremi goli Tamas Kasas. V drugem polfinalu je Srbija in Črna gora s 7:3 premagala Grčijo. Izidi.
Italijani zlahka prek Rusov
Italijanski odbojkarji so v polfinalu zlahka premagali olimpijske podprvake Ruse s 3:0. Azzurri bodo v finalu igrali proti Braziliji, ki je z istim izidom ugnala ZDA. Izidi.