Foto:
Foto:
Namibijec Frankie Fredericks se bo po koncu teka na 200 m v Atenah poslovil od aktivnega tekmovanja.

Fazekas naj bi na kontrolo
po tekmovanju prinesel urin nekoga drugega in ga skušal oddati kot svojega, vendar mu zvijača ni uspela. Zlato bo tako pripadlo Litovcu Virgilijusu Alekni.

Rusi se ne strinjajo z gimnastičnimi sodniki
Ruska gimnastična zveza se je odločila, da se pritoži pri MOK-u, zaradi ocene, ki jo je v finalu na drogu prejel Aleksander Nemov. Večkratni olimpijski zmagovalec, ki je bil na koncu peti, je prejel oceno 9,762 s čimer se ni strinjalo niti občinstvo v dvorani. Publika je sodnike, ki so slabo opravili svoje delo "nagradila" s koncertom žvižgov. Vodja Ruske gimnastične odprave v Atenah Anatolij Kolesov je tudi dejal, da razmišljajo o pritožbi na ocene v ženskem mnogoboju, kjer je Svetlana Horkina le za las izgubila zlato medaljo.

Zavrnjena bolgarska pritožba
Mednarodna gimnastična zveza je medtem že zavrnila pritožbo bolgarske gimnastične zveze, ki jo je slednja vložila po finalu na krogih z ročaji. Po mnenju Bolgarov naj bi sodniki favorizirali Grka Dimostenisa Tambakosa, ki je za 12 tisočink premagal Jordana Jovčeva.

Prireditelji OI zadovoljni s prodajo vstopnic
Organizatorji olimpijskih iger so pet dni pred zaprtjem že dosegli cilj, saj so prodali 3,4 milijona vstopnic. Samo v ponedeljek je bilo prodanih 58.000 vstopnic, tako da je zdaj za ogled olimpijskih tekmovanj v naslednjih dneh na voljo še nekaj manj kot milijon vstopnic.

Slovo atletske legende
Namibijec Frank Fredericks je napovedal, da bo tek na 200 metrov zadnji v njegovi karieri. 36-letnik doslej ni imel sreče na olimpijskih igrah. Tako leta 1992 kot 1996 je končal kot drugi v teku na 100 metrov. Dvakrat je bil legendarni Namibijec tudi svetovni prvak v teku na 200 metrov.

Italijanski gimnastični kralj se poslavlja
Italijanski gimnastični veteran Jury Chechi se je odločil, da sklene uspešno športno pot. 34-letnik, ki je bil specialist za kroge z ročaji, je največji uspeh dosegel na OI v Atlanti, kjer je osvojil zlato medaljo.

Beloruski skakalec v višino pozitiven
Aleksej Lesnični je bil pozitiven na dopinškem testu.