Foto:
Foto:
Tudi atletinja Katerina Thanou je sodelovala pri nošnji olimpijske plamenice. Vpletena pa je tudi v nenavadno zgodbo.
Bo ostal na OI? Bo prižgal olimpijski ogenj? Costas Kenteris je v središču pozornosti.

Omenjena atleta sta v četrtek "pozabila" opraviti dopinški test, za kar naj bi bil odgovoren vodja moštva, ki jima je dovolil odhod iz olimpijske vasi. Ko je MOK ugotovil "špricanje", se je z atletoma dogovoril za današnji sestanek, na katerem naj bi Grka obrazložila svoje dejanje.

Udeležena v nesrečo
Toda Kenteris in Thanoujeva sta imela ponoči lažjo prometno nesrečo in se zaslišanja nista mogla udeležiti. Lažje poškodbe atletoma ne bodo preprečile nastop na igrah, tega pa lahko prepreči njun disciplinski prekršek. V najslabšem primeru bosta kaznovana z dveletno prepovedjo nastopanja.

Člani grškega olimpijskega komiteja se bodo o aferi pogovarjali na sestanku v soboto.

Kje ima zgodba začetek?
Mednarodna atletska zveza pa je sporočila, da se je omenjena dvojica dopinškemu testu izognila že pred dnevi v Chicagu, ko sta se odpravila v domovino dan pred napovedanim datumom.

Kenteris nastopi redko, a vselej pobere zlato
31-letni Kenteris je sicer edini atlet, ki je bil olimpijski, svetovni in evropski prvak v teku na 200 metrov. V Sydneyju je presenetljivo osvojil zlato, Thanoujeva pa je bila na pol krajši razdalji srebrna.

Kenteris je lani na svetovnem prvenstvu v Parizu nastop iz nezananih razlogov odpovedal, letos pa praktično ni nastopal. Sicer je znan po tem, da zelo redko nastopa na atletskih mitingih.

Sporni Kenteris ni prižgal ognja
Njegovo ime se je pred izbruhom afere pogosto pojavljalo med najresnejšimi kandidati za prižig olimpijskega ognja na slavnostnem odprtju. Očitno je svojo priložnost "zapravil" tik pred zdajci.