Foto:
Foto:
Franziska van Almsick je odpovedala nastop v polfinalu na 100 metrov delfin.

Omenjena atleta sta v četrtek pozabila" opraviti dopinški test, za kar naj bi bil odgovoren vodja moštva, ki jima je dovolil odhod iz olimpijske vasi. Ko je Mok ugotovil "špricanje", se je z atletoma dogovoril za petkov sestanek, na katerem naj bi Grka obrazložila svoje dejanje. Toda Kenteris in Thanoujeva sta imela ponoči lažjo prometno nesrečo in se zaslišanja nista mogla udeležiti.



Iranec, ki ni hotel tekmovati z Izraelcem, si je premislil
Iranski judoist Arash Miresmaeili, ki se je najprej odpovedal nastopu v 1. krogu proti Izraelcu Ahudomu Vaksomu, ker sočustvuje s Palestinci, si je premislil. Dvakratni svetovni prvak bi tvegal izključitev iz olimpijskega turnirja, tako pa bo eden izmed glavnih favoritov za zlato.

Kolesarji popili po 10 litrov vode
Zaradi velike vročine med cestno dirko so organizatorji spremljevalnim vozilom dovolili, da so kolesarje lahko oskrbovali z dodatno količino vode. Vsak naj bi jo popil okrog 10 litrov.

Mullings dopingiran
Jamajški atlet Steve Mullings je bil pozitiven na dopinškem testu na državnem prvenstvu. Mullingsu grozi dveletna kazen in v Atenah ne bo nastopil na 200 metrov.

Holmesova še ne ve, ali bo nastopila na 800 metrov
Nastop britanske atletinje Kelly Holmes v teku na 800 metrov še ni povsem gotov. Ena izmed največjih tekmic Jolande Čeplak se bo o nastopu odločila do torka.

"Franzi" odpovedala nastop
Nemška plavalka Franziska van Almsick je odpovedala nastop v polfinalu na 100 metrov delfin. V kvalifikacijah je zasedla 11. mesto. "Franzi" še nima olimpijskega zlata, na boljše uvrstitve pa v Atenah računa v nekaterih drugih disciplinah.

Morilec hčerke hitro izpadel
Novozelandski boksar Soulan Pownceby, ki je bil pred leti v zaporu zaradi umora petmesečne hčerke, je izpadel že v prvem krogu kategorije do 81 kilogramov.

Busha starejšega doletela čast
Nekdanji ameriški predsednik George Bush, ki je tudi oče sedanjega prvega moža ZDA, je izvedel začetni udarec na otvoritveni tekmi turnirja v softballu med Avstralijo in Japonsko.

Grki hvalijo odprtje
Grki ocenjujejo, da so pripravili najboljšo otvoritev olimpijskih iger doslej. Sobotni grški časniki so polni pohval na račun prireditve. "Zaslužimo si svetovni aplavz, saj smo pripravili odličen čarobni spektakel," je le eno od mnenj.