Foto:
Foto:

O njegovi usodi bo Mednarodni olimpijski komite odločal v nedeljo. Sampanis je sicer že zanikal jemanje nedovoljenih sredstev. S tem pa škandalov v grški ekipi še ni konec. V noči na soboto so v pisarni Christosa Tzekosa, trenerja Kenterisa in Thanoujeve, našli 1.400 paketov anabolikov, ki so na prepovedanem seznamu.

Sodnika suspendirali, Korejec ostaja bronast
Mednarodna gimnastična zveza je po protestu Južne Koreje suspendirala tri sodnike, ki so sodili finale moškega mnogoboja. Sodniki so oškodovali dobitnika bronaste kolajne Južnokorejca T.-J. Janga, saj so mu pri nastopu na bradlji upoštevali izhodiščno oceno 9,9 namesto 10,0. Korejec bi brez napake sodnikov osvojil zlato kolajno, a na njegovo žalost vrstnega reda po pravilih zveze ne morejo spremeniti.

Mok izključil dve tekmovalki
Mednarodni olimpijski komite (MOK) je zaradi zlorabe prepovedanih poživil z olimpijskih iger izključil indijsko dvigalko uteži Sanamacho Chanu in metalko krogle Olgo Ščukino iz Uzbekistana. Chanujeva je v kategoriji do 53 kilogramov osvojila 5. mesto, Ščukina pa je bila v kvalifikacijah krogle 19.

Dvigovalca uteži Kirgizistanec Nital Šaripov (do 94 kg) in Rusinja Albina Homič (nad 75 kg) sta nova na seznamu dopinških grešnikov.

Med plavanjem blizu Aten se je v petek utopil tehnik južnokorejske televizije. Organizatorji so sporočili, da so prodali že 3,3 milijona vstopnic za ogled olimpijskih tekmovanj, s tem pa skoraj že dosegli načrtovanih 3,4 milijona.