Foto:
Foto:

Čeplakova je dejala, da bo v grški prestolnici tekla v svojem slogu - na čelu od štarta do cilja.

Zavedam se, da lahko posežem zelo visoko, po kvalifikacijskem teku pa mi bo že nekoliko lažje. Toda tudi polfinalni tek ne bo lahek, v finalu pa niti čas 1:56,00 verjetno vnaprej ne zagotavlja zmage," je dejala Velenjčanka.

Čeplakova se ne boji nobene tekmice: "Na OI je veliko dobrih tekačic, ne le branilka olimpijskega naslova Maria Mutola. Tudi nje se ne bojim, gotovo pa se tudi ona ukvarja z mano in mojim načinom teka. Vse tri Rusinje, ki bodo nastopile na OI in so tekle hitreje od mene v tej sezoni, sem letos že premagala. Rusinje sicer tako kot tudi v tej sezoni izredno dobro tečejo na domačem prvenstvu, na večini ostalih tekem pa se na DP-ju doseženim časom ne približajo."

"Zame bodo igre v Atenah prve prave olimpijske. Nastopa se že zelo veselim. Dobra popotnica je zmaga na zadnjem mitingu 31. julija v Belgiji, kjer sem imela močno konkurenco. Ta dosežek mi v resnici veliko pomeni. Čas 1:57,00 je lep obet za Atene," je še dodala Čeplakova, ki je pred štirimi leti v Sydneyju tekla le v štafeti 4 x 400 metrov.

Čeplakova bo izmed slovenskih atletov edina nastanjena zunaj olimpijske vasi v apartmajskem naselju v neposredni bližini stadiona: "Stanovanje je tako blizu stadiona, oddaljeno slabih sto metrov, da bom lahko na tekmo prišla peš."